Egy harcias gorilla fogadta Böde Dánieléket a mezőörsi „dzsungelben” + fotó

Utolsó csapatként a címvédő Paks jutott a legjobb 32 közé a labdarúgó Magyar Kupában, miután szerda délután bepótolták a korábban a pálya játékra alkalmatlan állapota miatt elhalasztott meccset a vármegyei első osztályban szereplő Mezőörs ellen. A nemrég Fradi-verő Böde Dánielt, a kispadon jegelő paksiakat egy óriási gorilla fogadta a helyi dzsungelben, de ettől nem ijedt meg Bognár György élvonalbeli csapata, amely 3-0-ra győzött.

2024. 10. 09. 16:43
A Paks labdarúgói bemelegítenek a Mezőörs pályáján, a háttérben a molinón egy gorilla üdvözli őket a dzsungelben. Fotó: Barbara Gabriella / Paks FC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly előzményei voltak Mezőörs–Paks meccsnek a Magyar Kupa 3. fordulójában, hiszen szeptember közepén az özönvízszerű esőzések idején víz alá került a Győr-Moson Sopron vármegyei klub pályája, emiatt akkor nem lehetett lejátszani a meccset. Az MLSZ első határozata alapján a Paks 3-0-s eredménnyel játék nélkül továbbjutott, ám később ezt a döntést megváltoztatták, és mégis be lehetett pótolni a mérkőzést.

Üdv a dzsungelben Fotó: Paks FC/Barbara Gabriella

Erre került sor ma délután, a Mezőörs pályáján pedig egy óriási molinó fogadta a paksiakat az egyik kapu mögötti védőhálón: egy barátságtalan, meglehetősen harcias tekintetű gorilla volt a képen, alatta pedig az „üdv a dzsungelben” szöveg volt olvasható.

Mindez nem ijesztette meg a Paksot, amely az NB I legutóbbi fordulójában 3-1-re legyőzte a Fradit. A meccs egyik hőse a gólt is szerző Böde Dániel volt, akit sokan már a válogatottba is visszasírnak . A 37 éves csatár azonban Marco Rossi hollandok ellen készülő csapatának telki edzése helyett Mezőörsön jelent meg, és leült a kispadra a kiscsapat ellen. Végül nem állt be, nem volt rá szükség.

A 26. percben Földi kapufája után Tóth Barna pofozta a kapuba a labdát, ezzel került előnybe a Paks, amely az 50. percben Ötvös tizenegyesgóljával, majd a 79.-ben Gyurkits találatával alakította ki a 3-0-s végeredményt.

Pedig a Mezőörs kapuját az a Somogyi Csaba védte, aki korábban a Fulhamet is megjárta Angliában. A Paks most már tényleg továbbjutott a vármegye I-es riválisa ellen, a következő körben, a legjobb 32 között az NB II-es Honvéd lesz az ellenfele idegenben. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.