Gulácsi Péter megint lehúzta a rolót, válogatott csapattársa méltatta

Fontos győzelmet aratott a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vasárnap véget ért 6. fordulójában az RB Leipzig, amely a Heidenheim vendégeként nyert 1-0-ra, így holtversenyben első a Bayern Münchennel. A lipcseiek hatodik bajnokijukon ötödször nem kaptak gólt.

2024. 10. 07. 9:39
Gulácsi Péter biztos pont a hétről hétre remekül teljesítő Leipzig kapujában. Forrás: facebook.com/rbleipzig
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap botlott az Eintracht Frankfurt ellen 3-3-ra végző Bayern München, ennek pedig Lipcsében örülhettek igazán. Mivel előzőleg a Leipzig 1-0-ra nyert a Heidenheim otthonában, két pontot hozott a Bayernen, és immáron 14-14 ponttal, holtversenyben vezeti a német első osztály tabelláját a müncheni és a lipcsei alakulat.

 

Gulácsi stabilitást ad a csapatnak

A 17 bajnoki óta veretlen RB Leipzig sikeréből kivette a részét a két magyar labdarúgó, Gulácsi Péter és Willi Orbán is, akik végigjátszották a meccset. A kapus és a hátvéd elégedett lehet, hiszen a lipcsei csapat védekezőszekciója hetek óta hibátlanul teljesít – a Lipcse az eddigi hat bajnokijából csupán egyszer, a címvédő Bayer Leverkusen ellen kapott gólt!

– Ahogy vártuk, ez egy kemény mérkőzés volt – utalt a Heidenheim elleni találkozóra az RB Leipzig trénere, Marco Rose, akinek csapata két gólt is szerzett, az elsőt azonban a videóbíró érvénytelenítette. 

Az első félidőben mindkét fél küzdött a helyzetekért. A második játékrészt jól kezdtük, úgy tűnt, megszerezzük a vezetést, majd nem vettük le a lábunkat a gázról, végül sikerült a kapuba találnunk. Ezt követően megvolt a lehetőségünk arra is, hogy elhúzzunk 2-0-ra, de később az ellenfelünk előtt is adódtak helyzetek, Gulácsi Péternek kellett néhányszor védenie. Mindent bele kellett adnunk, hogy megőrizzük a kapunkat a góltól.

A Leipzig hatodik bajnokiján ötödször fordult elő, hogy nem kapott gólt Gulácsi Péter. Erről a klub X-oldalán is megemlékeztek, de Willi Orbán is beszélt a remekül teljesítő kapuvédő szerepéről.

– Örülünk, hogy nyertünk. Keményen megdolgozunk érte, megérdemeltük a sikert. Tudtuk, hogy meg kell szenvednünk a vasárnapi eredményért, és pontosan ezt is tettük. Nagyon jó csapatteljesítményt mutattunk – jelentette ki az ötvenszeres magyar válogatott Willi Orbán. – Gulácsi Péter remek kapus, számítunk rá, stabilitást ad a csapatnak. Boldogok vagyunk, hogy hat bajnokin ötször nem kaptunk gólt.

Willi Orbán a Heidenheim elleni találkozó után megkezdi a felkészülését a magyar válogatottal, Gulácsi Péter viszont ezúttal nem csatlakozik a csapathoz, miután korábban azt kérte a szövetségi kapitánytól, hogy tekintsen el a behívásától.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.