Máris szétszedné a vb-címet nyerő veszprémieket a Barcelona

Túl sokat nem várt a Bajnokok Ligája-győztes Barcelona arra, hogy a csütörtökön a többek között a katalánok legyőzésével klubvilágbajnoki címet szerző Veszprém férfi kézilabdacsapatától elszipkázza a legjobb játékosokat. Az első kiszemeltjük a spanyol lapok információi szerint az a Ludovic Fabregas, aki 2018-tól 2023-ig volt a katalánok játékosa, ráadásul 2025 nyarán a szerződése is lejár a Veszprémmel.

2024. 10. 04. 18:20
Fotó: handballveszprem.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyiptomban rendezett férfi kézilabda klubvilágbajnokságon a Veszprém gárdája az elődöntőben találkozott a BL-címvédő Barceonával, és a döntetlen eredményt hozó rendes játékidő után a hosszabbításban állva hagyta ellenfelét, és 39-34-re nyert. A mérkőzésen a világ egyik legjobb beállósának tartott francia Ludovic Fabregas 5 gólt vágott a katalánoknak, akiket talán mindenkinél jobban ismer, hiszen 2018-tól 2023-ig a katalánok játékosa volt. Aztán jött a finálé, amelyben hosszabbítás után 34-33-ra legyűrte a címvédő Magdeburgot, ezzel a klub történetében először elhódította a klubvilágbajnoki címet.

Fabregas egészen kiválóan játszott a klubvilágbajnokságon, a döntőben 9 gólt dobott a német Magdeburgnak (Fotó: IHF / Kolektiff / Jozo Cabraja)

A fináléban 9 gólt dobó Fabregas a döntőt követően arról beszélt, hogy ki kell élvezni a sikert, és bízik abban, hogy kellő önbizalmat szereztek a folytatáshoz, azaz többek között a Bajnokok Ligájához, amelyet még sosem sikerült megnyernie a veszprémieknek. Aztán kiderült, hogy a Barcelona már megkereste a francia beállóst, hogy a 2025 nyarán lejáró szerződését követően térjen vissza hozzájuk. A katalánok ezúttal 2029-ig szerződtetnék Fabregast, aki a Mundo Deportivo szerint már mindenben megegyezett a Barcelonával.

Persze a veszprémiek mindent megpróbálnak, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, háromszoros BL-győztes és most már klubvilágbajnok Fabregast maradásra bírják, ám a francia családi okokra hivatkozva szeretne visszatérni volt klubjához. Ha 2025 nyarán tényleg távozik Veszprémből, az nagy érvágás lesz a magyar csapat számára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.