A fiatal magyar tehetség hamarabb bemutatkozhat a Frankfurtban, mint Lisztes Krisztián

Az Eintracht Frankfurt január 23-án fogadja a Ferencvárost a megújított Európa-liga alapszakaszában, és a szurkolók abban bíztak, hogy a zöld-fehérek ellen ott lehet a Bundesliga egyik élcsapatának keretében éppen a zöld-fehérektől érkezett Lisztes Krisztián. Nos, utóbbi vélhetően maximum a lelátóról nézheti majd végig korábbi és jelenlegi csapatának kupacsatáját, ugyanakkor a frankfurtiak másik magyarja, Fenyő Noah bizony még pályára is léphet. A 18 éves tehetség ugyanis tagja az Eintracht keretének, és az eddigi két El-találkozón már ott ült a kispadon.

2024. 10. 11. 11:26
Fenyő Noah már tagja a Frankfurt Európa-liga keretének Fotó: X/Eintracht Frankfurt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor a szurkolók arról beszélnek, hogy mikor mutatkozhat be az Eintracht Frankfurt fiatal magyar labdarúgója az első csapatban – az szinte mindegy, hogy bajnoki, német kupa vagy Európa-liga találkozón –, a legtöbben Lisztes Krisztiánra gondolnak, aki nagy várakozásokkal telve érkezett meg a Bundesliga egyik élcsapatához. Nos, a Fraditól igazolt tehetség sajnos jelenleg messze van attól, hogy bekerüljön a csapatba, hiszen jelenleg a frankfurtiak negyedosztályban szereplő tartalékgárdájában játszik, ráadásul az Eintracht nem nevezte őt az Európa-liga alapszakaszban szereplő keretébe sem. 

Ugyanakkor mégis egyre közelebb a nap, amikor pályára lép a franfurtiak csapatában egy magyar játékos, mégpedig Fenyő Noah, aki úgy véli, közel áll ahhoz, hogy az első csapatban is bemutatkozhasson. Az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójának nyilatkozva elmondta, hogy az első csapattal edz és csak a mérkőzésekre megy a negyedosztályban szereplő U21-es gárdához, amelyben folyamatosan játszik. Fenyő Noah óriási élménynek nevezte, hogy a felnőttekkel tréningezhet, ugyanakkor úgy fogalmazott, kicsit nehéz a feladat, bele kell jönnie, és fizikailag is fel kell venni a ritmust.

Fenyő Noah számára egyre közelebb van a bemutatkozás a Frankfurt felnőttcsapatában    Fotó: eintracht.de

Az előző idényben még az U19-eseknél szerepelt, most rendszeresen az U21-esekkel játszik, de – amint azt megjegyezte –, ha valaki megsérülne a felnőtteknél, jó eséllyel ő kerülne a csapatba. A felkészülést belső védőként kezdte, korábban védekező középpályásként játszott. Ugyanakkor fenyőt nevezte az Európa-liga küzdelmeire a Frankfurt, és a fiatal magyar két EL-mérkőzésen már ott ült csapata kispadján.

– Gyerekkori álom teljesült ezzel, remélem, hogy lassan jön a debütálás, és be is cserélnek – mondta ezzel kapcsolatban a 18 éves játékos. Majd hozzátette, most az a fontos, hogy sokat játsszon az U21-esek között, mert kell még neki egy kis idő ahhoz, hogy a felnőttek között is képes legyen a legjobbját nyújtani.

Egyébként magyar csapattársával, Lisztes Krisztiánnal jó kapcsolatot ápol.

– Nagyon jó barátok lettünk. Előtte nem ismertem őt. Neki nagyon jó, hogy van még egy magyar a csapatban, és nekem is, mert így tudok magyarul is beszélni – árulta el Fenyő Noah.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.