Szoboszlai a csúcsra tör és BL-trófeáról álmodik

Lassan másfél éve alapjátékosává vált Szoboszlai Dominik a Liverpool csapatának, és a magyar klasszis igencsak merész, de szerinte reális célokat tűzött ki maga elé. Szeretné megnyerni a Premier League-et valamint a bajnokok Ligáját csapatával. Idén eddig remekel Szoboszlai és csapata, ugyanis tíz meccsből – valamennyin játszott a magyar válogatott csapatkapitánya – kilencet megnyert a Pool, ráadásul a középpályás a BL idei kiírásában már megszerezte első gólját is.

2024. 10. 09. 8:17
SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik megnyerné a bajnokságot és a BL-t a Liverpoollal Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik 2023-ban igazolt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpoolhoz, amelynek immár alapemberévé vált. A magyar válogatott csapatkapitánya nem titkolja, a vörösökkel nagy céljai vannak: megnyerni a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját. A középpályás a Men in Blazers YouTube-csatornájának adott interjújában elmondta, ezeket a célokat abszolút reálisnak tartja.

Szoboszlai Dominik gólöröme a BL első fordulójában a Milan otthonában Forrás: X/Liverpool FC
Szoboszlai gólöröme a Milan elleni BL-meccsen (Forrás: X/Liverpool FC)

– Szeretném megnyerni a Bajnokok Ligáját. Gyerekkoromban először a himnuszt akartam hallani a pályán, majd gólt akartam szerezni. Később válogatott, és a válogatott csapatkapitánya akartam lenni. Ezek mostanra már sikerültek, de mivel most a Premier League-ben játszom, természetesen meg akarom nyerni a bajnokságot és a BL-t a Liverpoollal. Nagy céljaim vannak, de mindig olyan célokat tűzök ki magam elé, amelyek reálisak – olvasható Szoboszlai interjújában, melyet a Liverpool hivatalos weboldala is szemlézett.

A 23 éves magyar klasszis már a második szezonját teljesíti a Liverpool csapatánál, amelynek kezdőcsapatába nagyon nehéz szerinte bekerülni. Ám ha a lehetőséget megkapja valaki, akkor jön a még komolyabb feladat, meg is kell tartani a helyét.

– Ha a Liverpoolba igazolsz, számítanod kell arra, hogy nem lesz fix helyed a kezdőcsapatban. Azért nagyon meg kell dolgoznod, és amennyiben sikerrel jársz, és ott vagy az első pillanattól kezdve a pályán, mindig jól kell teljesítened és gólokat lőnöd vagy gólpasszokat adnod ahhoz, hogy bent is maradj a csapatban. Nagyon hosszú út ez és kemény munkával juthatsz el a csúcsra – fogalmazott a középpályás, aki idén mind a tíz meccsen játszott a Liverpoolban, és kilencszer győztes csapat tagjaként hagyta el a pályát, miközben a Milan ellen már gólt is szerzett a megújított Bajnokok Ligája alapszakaszában.

Úgy érzi, a legnehezebb dolog mentálisan az volt a számára, hogy 14 évesen elhagyta a szüleit és a barátait, egyedül élt egy másik országban, a nyelv ismerete nélkül. De az edzéseken bizonyítania kellett, hiszen nem ő volt az egyetlen, aki egy igazi sztárklub, jelen esetben a Liverpool játékosa akar lenni. Mint elmondta, a pályafutásában eddig minden lépésről lépésre történt, előbb beverekedte magát az első csapatba, aztán ugyanezt megtette egy másik bajnokságban. Mivel jól végezte a dolgát, eljutott a premier League-be és a Liverpoolba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.