Csak egy órát kapott edzőjétől Balogh Botond, ki is kapott a Parma

A Balogh Botondot foglalkoztató Parma otthon 3-2-re kikapott a Cagliaritól az olasz labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának hétfői zárómeccsén. A magyar válogatottnál is számításba vett hátvéd kezdőként lépett pályára, ám edzője a 61. percben lecserélte, és a hazai pályán elszenvedett vereség után Baloghék a tabella 15. helyén várják a folytatást.

2024. 10. 01. 8:05
Balogh Botond ezúttal 61 percet kapott a Cagliari ellen Fotó: Facebook/Parma
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abban bíztak a Parma szurkolói, hogy az eddig nyeretlen Cagliari ellen sikerül növelni hazai pályán a csapat pontjainak számát. Nos, a mérkőzést meglepetésre a vendégek nyerték meg 3-2-re, ezzel pont egy riválisuk otthonában szerezték meg idei első győzelmüket. A fordulatos mérkőzésen a vendégek az első játékrész hajrájára fordulva szereztek vezetést, majd a fordulás után a 62. percben egyenlített a hazai csapat, de a 75. percben ismét a szárd együttes került előnybe. A házigazda ezután mindent megtett az egyenlítésért és a 87. percben büntetőből Hernani révén sikerült megszereznie második gólját, de a hazai nézők nem sokáig örülhettek, ugyanis a Cagliari gyakorlatilag a középkezdés után Roberto Piccoli találatával visszavette a vezetést, amit már nem engedett ki a kezéből.

A Parma magyar középhátvédje, Balogh Botond ezúttal is kezdőként kapott lehetőséget, ám ő sem tudott abban segíteni, hogy csapata ne szenvedjen vereséget. A magyar válogatott középhátvédet a 61. percben, 0-1-nél cserélte le edzője, aki jól teljesített, igaz, a vendégek vezető gólját éppen Balogh mellől felugorva szerezte meg Zortea. Az mindenesetre örömteli, hogy a fiatal védő újabb lehetőséget kapott a Serie A-ban szereplő csapatában, ez mindenképpen jó a válogatott szempontjából.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.