El Clásico: itt vannak a kezdők – az árnyékban lévő kapusok nagy meccse jön

Ma rendezik az idény első El Clásicóját, a Real Madrid–Barcelona rangadót a spanyol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában. Carlo Ancelotti feje azért fájhat, hogy csapata hiányposztján kit állítson a katalánok bombaformában futballozó sztárjával, Raphinhával szembe, ugyanakkor bízhat a madridiak félelmetes „BMV” triójában. Egy biztos, mindkét óriás fölényes győzelemmel hangolt a Bajnokok Ligájában a másik ellen.

2024. 10. 26. 20:42
Egy korábbi El Classicón csatázik Modric és Raphinha, ám a szombat esti rangadón ismét találkozhatnak a pályán Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája alapszakaszában mind a Barcelona, mind a Real Madrid sima győzelmet aratott aktuális ellenfele ellen, ráadásul mindkét gárdában akadt olyan csatár, aki háromszor is betalált az ellenfél kapujába. A katalánok 4-1-re verték a Bayern Münchent, és a csapatkapitánnyá előlépett Raphinha háromszor is mattolta Neuert, ezzel megszakították a bajorok 2015. május 12. óta tartó remek, hat győzelemből álló, 22-4-es gólkülönbségű sorozatát a Barca ellen. A katalán csapat teljesítményét látva a szakemberek közül sokan már-már a BL idei legnagyobb esélyesét látják Hansi Flick csapatában.

Raphinha mesterhármassal hangolt az El Clásicóra   Fotó: Lluis Gene

A bajnokságot is a Barcelona vezeti – tíz meccsből kilenc győzelem, egy vereség (Osasuna verte 4-2-re) –, de már ott van 3 ponttal lemaradva a katalánok mögött a veretlen Real Madrid – Carlo Ancelotti csapata 7 győzelem mellett háromszor játszott döntetlent –, és a királyi gárda a tavalyi BL-döntő visszavágóján nyert 0-2-ről 5-2-re, miközben az Aranylabda legnagyobb esélyesének tartott Vinícius Jr. triplázott. Nem véletlen, hogy a magyar fogadók a címvédő Realban látják a 2025-ös Bajnokok Ligája-győztest.

A múlt hétvégén a Celta Vigo ellen Vinícius Júnior és Kylian Mbappé szerezték a Real Madrid góljait
Nagyon sok múlik azon az El Clásicón, hogy milyen napot fog ki a Vinícius Jr., Mbappé csatársor   Fotó: X/Real Madrid C.F.

A fentiek alapján egyértelműen látszik, hogy a szombaton 21 órakor kezdődő, idei első El Clásicón nem akármilyen izgalmak várnak a szurkolókra. Mindenesetre mindkét szakvezető a sokak által csak tartaléknak nevezett kapusát állítja a gólvonal elé. Ancelotti kényszerből, hiszen Thibaut Courtois izomsérülést szenvedett Dortmundban, így a tavaly rengeteget bizonyító Lunyin áll majd a gólvonal előtt. A Barcelona mestere a lengyel klassziskapus, Szczesny helyett Inaki Penának szavaz bizalmat. Ugyanakkor a csatárposztokon nincs taktikázás, mindkét oldalon a legjobbak – a Barcánál Raphinha, Yamal és Lewandowski, a madridiaknál a Bellingham, Mbappé, Vinícius Jr. – rohamozzák majd az ellenfél kapuját.

Nézzük a kezdőcsapatokat.

La Liga, 11. forduló

Real Madrid–Barcelona

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. Vezeti: J. Sánchez.

Real Madrid: Lunyin – L. Vázquez, Militao, Rüdiger, F. Mendy – Valverde, Tchouaméni, Camavinga, Bellingham – Vinícius Jr., Mbappé. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Barcelona: Inaki Pena – Koundé, Cubarsí, I. Martínez, Balde – Casado, Pedri – Yamal, F. López, Raphinha – Lewandowski. Vezetőedző: Hansi Flick

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.