Neymar a mesterhármasok meccsén tért vissza 371 nap után

Több mint egyéves kihagyást követően visszatérhetett a pályára a tavaly nagyon súlyos elülső keresztszalag-sérülést szenvedett Neymar. A brazil extraklasszis az ázsiai Bajnokok Ligájában szerepelhetett újra a szaúdi Al-Hilal gárdájában, amely végül 5–4-es győzelmet aratott a címvédő Al-Ain ellen. Az FC Barcelona és a Paris Saint-Germain korábbi csillaga nagy kedvvel játszott, sőt, a szerb center, Mitrovics passzából majdnem góllal koronázta meg a visszatérését.

2024. 10. 22. 7:37
Neymar több mint egy év után térhetett vissza Fotó: Divulgação/ Al-Hilal
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vége a hosszú várakozásnak, és a futballt szerető közönség végre újra a pályán látta játszani az elmúlt évtized egyik, ha nem a legjobb brazil labdarúgóját. Visszatért ugyanis 371 nap kihagyás után Neymar, aki ez alkalomból egy negyedórát kapott edzőjétől, miután az ázsiai Bajnokok Ligájában a címvédő Al-Ain otthonában a 77. percben lépett pályára Nasszer Al-Davszari helyett a szaúdi Al-Hilalban. A brazil válogatott klasszisa azt reméli, ezzel lezárta eddigi pályafutása egyik legsötétebb  szakaszát.

Neymar még tavaly októberben szenvedett súlyos sérülését, miután elszakadt az elülső keresztszalagja a nagy rivális Uruguay ellen vívott világbajnoki selejtezőn. A felépülés több, mint egy évig tartott, de egy igazán emlékezetes, 11 gólt és két mesterhármast hozó találkozón – az Al-Ain színeiben Szufiane Rahimi, míg Neymar csapatában Szalem Al-Davszari volt háromszor eredményes – térhetett vissza klubcsapatában. A szaúdi Al-Hilal végül 5–4-es győzelmet aratott az Al-Ain elleni rangadón. Az FC Barcelona és a Paris Saint-Germain korábbi csillaga nagy kedvvel játszott, de a mozdulatain meglátszódott a hosszú kihagyás – Mitrovics passzából majdnem góllal koronázta meg a visszatérését –, de az ő esetében vélhetően most az volt a fontos, hogy ismét tétmeccsen léphetett pályára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.