Lisztes Krisztián megtörte a csendet, ide menekülhetett volna Frankfurtból

Ifjabb Lisztes Krisztián a nyáron igazolt a Fradiból az Eintracht Frankfurt együtteséhez, ám egyelőre egyszer sem került be a Bundesliga-klub meccskeretébe, csupán a német negyedosztályban szereplő tartalékcsapatban kap lehetőséget. A 19 éves középpályás megszólalt a helyzetéről, és elárulta, hogy hová mehetett volna kölcsönbe.

2024. 10. 25. 19:30
Erstes Training von Eintracht Frankfurt vor der Saison 2024/25 Krisztian Lisztes (Eintracht Frankfurt, 23). Trainingssta
Lisztes Krisztián a Frankfurt edzésén. Fotó: IMAGO/Kessler-Sportfotografie
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintettel arra, hogy Lisztes Krisztián tartalék volt a magyar válogatott Európa-bajnoki keretében, sokkoló, hogy esélyt sem kap az Eintracht Frankfurtnál a bizonyításra. A nyári felkészülés alatt arra jutottak a német klub vezetői, hogy a magyar játékosból hiányzik a Bundesligához szükséges intenzitás, ezért a negyedosztályba vezényelte. Ennél az is jobb lenne, ha Lisztes maradt volna az NB I-ben, és nem teljesen érthető, hogy a Frankfurt miért nem adta kölcsön egy, a Bundesligánál gyengébb, de a magyar élvonalnál erősebb ligába, hogy megtehesse a köztes lépést.

Lisztes Krisztián csak felkészülési mérkőzésen játszott az Eintracht Frankfurt csapatában
Lisztes Krisztián csak a negyedosztályban játszhat (Fotó: IMAGO/Jan Huebner/Reuters)

– Úgy érzem, jó helyen vagyok. Minden nap azért melózok, hogy minél hamarabb kiléphessek ebbe a csodálatos stadionba. Azért nem adtak kölcsön, mert a klubnál úgy érzik, be tudok mutatkozni a nagy csapatba – árulta el Lisztes Krisztián a helyzetéről a közmédiának. Szerinte tehát megvan az esélye arra, hogy záros határidőn belül pályára lépjen a Bundesligában.

A játékos azt is elárulta, hogy Németországon belül a szintén élvonalbeli Hoffenheim, azon kívül pedig belga és holland klubok érdeklődtek a kölcsönvétele iránt. Ám ezekből nem lett semmi.

Lisztesnek volt egy visszatérő problémája a lovaglóizmával, de mostanra teljesen rendbe jött, ezért hétvégén már ismét játszhat a második csapatban. Ezeken a találkozókon nemcsak az a célja, hogy gólokat szerezzen és gólpasszokat adjon, hanem hogy kiemelkedő számokat produkáljon olyan mutatókban, amelyekben el volt maradva.

Lisztes nagy hátránya: nem tanult meg németül

Elgondolkodtató ugyanakkor, hogy Lisztes elmesélte, a Frankfurt másik magyar játékosa, Fenyő Noah fordít neki, amikor a videóelemző németül beszél hozzá. Ez azért is furcsa, mert a leigazolását már tavaly szeptemberben bejelentette az Eintracht, tehát volt csaknem egy éve arra, hogy felkészüljön a nyelvi akadályok leküzdésére.

Azt pedig édesapjától, a Bundesligában bajnok és 206 meccsen pályára lépő Lisztes Krisztiántól is jól tudhatta, hogy mennyire fontos megtanulni németül, ha az ember Németországban akar futballozni… 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.