Tarolt a Real és a Barcelona a hazai sportfogadók körében

Alig több mint egy hónapja startolt el a Bajnokok Ligája új idénye, ahol a korábbi években megszokott lebonyolítási rendszerhez képest sok minden megváltozott. Az új szabályok a sportfogadások szerelmeseire is nagy hatással voltak, amelyet jól jelzett, hogy a BL első körében a magyar tippelők között is megugrott a fogadási kedv. A Tippmixet és az egyéves születésnapját ünneplő Tippmixprót üzemeltető Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője Horváth Zoltán egy szakmai háttérbeszélgetésen számolt a hazai sportfogadás aktuális helyzetéről, érdekességeiről péntek délelőtt.

2024. 10. 25. 15:01
Barcelona's Brazilian forward #11 Raphinha vies with Real Madrid's Croatian midfielder #10 Luka Modric during the Spanish league football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 21, 2024. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP) Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája 2024/2025-ös idényében a korábbi négycsapatos csoportokat egy nagy tabella váltotta fel, a főtáblás csapatok száma pedig 32-ről 36-ra emelkedett. Minden együttes nyolc mérkőzést játszik a csoportkörben, és ez a megújulás a korábbinál több mérkőzést, izgalmat, és több fogadási lehetőséget nyújt a sportfogadóknak, akik az öt topliga küzdelmein kívül Európa legszínvonalasabb találkozóira is gyakrabban tippeltek az utóbbi hetekben.

Pár ezerből milliók

A Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője, Horváth Zoltán elmondása szerint a Bajnokok Ligája első körében négyszer annyi fogadás érkezett a BL-re, mint a spanyol bajnokság és a Premier League meccseire. Az egyéves születésnapját ünneplő Tippmixprón az első körben a legfogadottabb találkozó a Monaco–Barcelona volt, a második fordulóban a Lille–Real Madrid meccs, míg a harmadik körben a Barcelona–Bayern München rangadó mozgatta meg leginkább a fogadók fantáziáját. A játékosok a Tippmixen három forduló után a címvédő Real Madridot tartják a legesélyesebbnek a végső sikerre. A királyi gárdát a Barcelona, Bayern München, Manchester City, Arsenal követi. Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool a hatodik helyen áll a rangsorban.

Mohamed Szalah (balra) és Szoboszlai Dominik a Liverpool gólját ünnepli Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Mohamed Szalah és Szoboszlai ünnepli a Liverpool gólját

– Szoboszlaira a gól és gólpasszlistán is lehet fogadni. A BL-gólkirálynál 450-szeres, a gólpasszkirálynál 30-as oddson fogadható – árulta el Horváth Zoltán, aki szerint az extra fogadási funkciók miatt több lehetőségük van nagyobb nyereményekhez jutniuk a fogadóknak, akik a Liverpool meccsei mellett a magyar válogatott találkozóira is sokszor leadják a tippjeiket.
– A magyar sportfogadók egyre tudatosabban döntenek, és sokan inkább a biztosra mennek. Volt olyan, aki 4700 forintból 1,4 milliót nyert, mivel élt a korai kifizetés lehetőségével – mondta el a sportfogadási vezető péntek délelőtt.

A Fradira is fogadnak

Az első születésnapját ünneplő Tippmixprón és a Tippmixen egy-egy BL-mérkőzésen belül az online felületen már akár kilencszáz piac közül is válogathatnak a játékosok, amihez több száz élő fogadási opció kapcsolódik. 

– A játékosmutatókra vonatkozó fogadási lehetőségek is igen népszerűek. Gólszerző, gólpassz, tizenhatoson kívülről vagy belülről érkező kapura lövések, sárga lapok száma. Szintén sokan kedvelik azt az opciót, hogy mindkét csapat szerez gólt – árult el részleteket a legnépszerűbb piacokról Horváth Zoltán.

Mohammed Abu Fani küzd a labdáért a Nizza elleni Európa-liga mérkőzésen

– A Ferencváros a nemzetközi kupákban is egyre eredményesebb, és így sokan fogadnak a legnépszerűbb magyar klub meccseire. Két vereséget követően a Nizza elleni tegnap este győzedelmeskedő magyar bajnok győzelmére a fogadók 32 százaléka tippelt. Ötven százalékuk szerint továbbjutnak az EL-ben, és legalább nyolc pontot várnak a hátralévő meccseken – tette hozzá a sportfogadási vezető, aki ezt követően kiemelte, hogy a magyar szabályozásnak köszönhetően jelentősen visszaszorultak hazánkban az engedéllyel nem rendelkező sportfogadást kínáló nemzetközi szolgáltatók. Ennek eredményeképpen a tiszta és szabályozott piac egyenlő feltételeket jelent a piaci szereplőknek.

– 2023 nyara óta két legális szereplője van az online sportfogadási piacnak. A versenyhelyzetre is reagálva a tavaly megújult Tippmixpro kínálatban, funkciókban és játékélményben a legnagyobb nemzetközi szereplőkkel is megállja a helyét. A jövőben számos olyan funkció fejlesztése várható, amely tovább növeli a fogadási élményt, és további lehetőségeket biztosít – árulta el Horváth Zoltán.

A V-sport is népszerű

A hazai sportfogadás másik dinamikusan bővülő terméke a Virtuális fogadás (V-sport), amelynek népszerűsége a játékosok körében emelkedést mutat. 

– A V-Sport független a csapatsportok szezonjától. Bármikor fogadható és gyors lefutású játéktípus, amelyben a legkeresettebb sportágak között a futball vezet, mögötte kosárlabda, tenisz és baseball következik. Itt főleg a hétköznapok erősebbek – mondta el a Szerencsejáték Zrt. sportfogadási vezetője, aki szerint volt már olyan fogadó, aki 1,7 millió forintot is nyert V-sportágra leadott szelvénnyel. A sportfogadás a nemzeti lottótársaság árbevételének közel kétharmadát teszi ki, ebből a V-sport mintegy tíz százalékot.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.