A Fradi csapatkapitánya megtalálta a karantén pozitív oldalát

Kovacsics Anikó rég nem látott olyan erősségű Fradit, mint a három német játékossal és egy világbajnok holland szélsővel megerősített mostani csapat. Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának kapitánya nem gondol a járvány esetleges következő hullámára, inkább a munkába temetkezik.

2020. 07. 16. 10:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kétezres évek elején fordult elő legutóbb, hogy egy nemzet három képviselője, a szlovák Katarina Harisová, Katerina Mraviková és Lucia Uhraková játszott a Népligetben. Idén beköszöntött a német korszak. Csapatkapitányként hogy látja, jól halad a három német, Julia Behnke, Emily Bölk és Alicia Stolle beilleszkedése?

– Remekül, mindegyik német játékosunk kedves, nyitott és érdeklődő. Behnke, Bölk és Stolle már minden magyar csapattársammal váltott egy-két szót. Könnyebbséget jelent a beilleszkedésükben, hogy Nada (Schatzl Nadine, a Ferencváros balszélsője – a szerk.) anyanyelvi szinten beszél németül. Néha nekem is beugrik-egy-két szó, annak ideén az általános iskolában tanultam németül. A németek egyébként angolul is bármikor meg tudnak szólalni, és próbálkoznak a magyarral. Január óta angolórákat vettek Skype-on. A holland Angela Malesteinről is csak jókat tudok mondani.

Kovacsics Anikó bizakodó a szezonrajt előtt
Fotó: Kurucz Árpád

– A tavalyelőtti Európa-bajnokságon utolsó percben szerzett fantasztikus átlövésgóljával győzött 26-25-re a magyar válogatott a Stolléval, Bölkkel és Behnkével felálló Németország ellen a középdöntőben. Felidézték a 2018-as élményeket az új csapattársaival?

– Nem jött szóba, de lehet, hogy egy válogatottakról szóló későbbi beszélgetésen majd előjön az a franciaországi mérkőzés.

– Mik az első benyomásai, milyen lesz ez az új, „németes” Fradi?

– Ha el tudjuk végezni az eltervezett munkát, jól sikerül az összekovácsolódás, hamar összeszokik a társaság, akkor nagyon jó szezonunk lehet. Rég volt már ilyen hosszú a kispadunk, mint amilyen a következő szezonban lesz. Remélem, mindenki egészségesen kezdi majd el az idényt, jelenleg Stolle és Márton Gréta bajlódik kisebb sérüléssel, de ők biztosan felépülnek a rajtra. Minden játékos alapember szeretne lenni, egyszerűen azért, mert olyan típus, hogy ki akarja venni a részét a közös munkából. Örömmel mondhatom, hogy a keretünkből szinte mindenki meghatározó játékos lehet: az is, aki már régóta a Fradiban játszik, és azok is, akik idén nyáron csatlakoztak hozzánk. Megoszlanak a terhek, a bő keret miatt egy feladatot többen is el tudnak végezni magas színvonalon. Remélem, kitart a lendületünk a szezon végéig. A csapat hozzáállása, mentalitása tovább javult, talán a karanténidőszaknak is van ehhez némi köze. Mindenkinek hiányzott a közös munka.

– Mire gondol?

– Motiváció terén sikerült előrelépnünk. Tizenöt éve fordult elő legutóbb, hogy hónapokat töltsek el kézilabda nélkül. Fejben és fizikálisan is feltöltődtem, de ezt nyugodtan mondhatom a többiek nevében is. Meglepő lehet az, amit mondok, de ha nincs a karanténidőszak, akkor ez nem biztos, hogy valaha bekövetkezett volna. A rossznak is van jó oldala: frissen, kipihenten, „kézilabdaéhesen” láttunk munkához.

– Téma az öltözőben a koronavírus esetleges második hulláma és annak lehetséges következményei?

– Felesleges ezen gondolkodnunk, hiszen kis túlzással napról napra változik a helyzet. Mi a munkára összpontosítunk, s ha minden megy tovább az eredeti tervek szerint, akkor szeptember 6-án kezdjük el a szezont, és addig készen kell állnunk. Természetesen alkalmazkodunk a körülményekhez, ha lesz változás, akkor annak megfelelően reagálunk, és betartjuk az utasításokat, de alapvetően a munkára koncentrálunk.

– Várható átrendeződés az NB I-ben? Ugyanazok a csapatok uralják a dobogót, mint az előző szezonban?

– Előre láthatóan a Győr, Fradi, Siófok hármas dominál majd, a Debrecen veszélyes csapat lesz, megszorongathatja a dobogósokat. Bármelyik csapat okozhat meglepetést, tavaly is bebizonyosodott, hogy mennyire erős az NB I.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.