Beidézte Bognár Györgyöt az MLSZ

2019. 09. 20. 11:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egy felnőtt férfi NB II-es mérkőzést hiba központilag lebutítani.” ezzel az egymondatos nyilatkozattal kihívta maga ellen a sorsot, a virtuális térben napok óta sorozzák érte. A korábbi ötvenszeres válogatott labdarúgó, a másodosztályú Budaörs vezetőedzője vasárnap a Siófok vendégeként elszenvedett 2-0-s vereséget értékelte imigyen. A találkozót Kulcsár Katalin vezette, e tényből fakadóan született meg a szexizmus vádja: a tréner a játékvezetőt női mivoltában sértegette bárdolatlanul.

Kétségtelen, nehéz másra gondolni, hiszen a szakvezető nem egyszerűen NB II-es mérkőzést, hanem férfi NB II-es mérkőzést említett; a meccset továbbá délutáni napsütésben, megfelelő rendezési körülmények közepette, nézők előtt játszották – ugyan mi mással „butíthatták” volna le?! Még az adódhatna, hogy a játékvezetés színvonalával – csakhogy Kulcsár sporttárs jól bíráskodott, sőt kitűnően. A Budaörs honlapjáról is elérhető összefoglaló arról árulkodik, nemhogy a két gólnál, de úgy általában sem követett el hibát. Az edző kifakadása ennek ismeretében végképp érthetetlen.

Az ügyet tisztázandó a legegyszerűbb és legdirektebb megoldást választottuk, és őt magát kérdeztük meg. – Nem a játékvezető miatt kaptunk ki, ő jól végezte a dolgát. Hogy akkor mire gondoltam? Majd kedden a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága előtt elmondom, ugyanis beidéztek tárgyalásra az MLSZ jó híre megsértésének gyanújával – válaszolta Bognár György az érdeklődésünkre.

Néhány napon belül tehát kiderül, a gyanú megalapozott-e, legalábbis az MLSZ olvasata szerint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.