Megvonják a támogatást

Érd ellenzéki polgármestere szombaton bejelentette, hogy a város a jövőben az eddigi formájában nem kívánja finanszírozni az NB I-ben jelenleg ötödik női kézilabdacsapatot.

Magyar Nemzet
2020. 02. 17. 16:40
null
Szabó Edina vezetőedzőnek főhet a feje Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csőzik László, Érd ellenzéki polgármestere a közösségi oldalán szombaton bejelentette, hogy a város a jövőben az eddigi formájában nem kívánja finanszírozni az NB I-ben jelenleg ötödik női kézilabdacsapatot.

„A város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne. [A Sport Kft. eddigi összvesztesége egymilliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak egymilliárd forint.] Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról! Fantasztikusak a lányok. Csak nincs ennyi pénzünk, lépni kell, mert ez a szakadékba visz, és fenntarthatatlan” – írta a polgármester.

Szabó Edina vezetőedzőnek főhet a feje
Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Mindezt egyfelől úgy interpretálhatjuk, hogy Érden megunták a magyar sportban nem egyedi túlkültökezést, s a jövőben úgy gazdálkodnak a sportra szánt összegből, ahogy az felelős városvezetőktől elvárható. Másfelől viszont a polgármester mintha a megfelelő pillanatra várt volna, hogy betarthasson a kézilabdásoknak. Az elődje, a fideszes T. Mészáros András ugyanis az Érdi NK elnöke, a szintén fideszes Tekauer Norbert pedig az egyik vezetője.

S a csapat a közelmúltban megtette azt a szívességet, hogy felkínálja a támadás lehetőségét. Szabó Edina együttese egy hete – fennállása során nem először – rendkívül balszerencsésen, az utolsó másodpercekben kapott góllal esett ki a nemzetközi porondon, ezúttal az EHF-kupa csoportkörének utolsó fordulójában nem bírt a román Bistrițával (Beszterce). Szombaton aztán bajnokin az MTK-tól is kikapott, és visszacsúszott az ötödik helyre, azaz idén is elúszni látszik annak a lehetősége, hogy az együttes kiugró eredményt érjen el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.