Törölték a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjét

Az Európai Kézilabda-szövetség törölte a 2019/2020. évi Bajnokok Ligája négyes döntőjét, amelyre 2020. szeptember 3–6. között került volna sor Budapesten.

Forrás: Magyar Kézilabda Szövetség2020. 06. 26. 12:46
Brattstet, Kari; Elena, Bacaoanu Raluca
Gyõr, 2020. március 7. A gyõri Kari Brattstet (b2) és Da Silva Vieira Samara (j) illetve Bacaoanu Raluca Elena (b3) a román csapat játékosai a nõi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntõjének hatodik fordulójában, a második csoportban játszott Gyõri Audi ETO KC - SCM Ramnicu Valcea mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2020. március 7-én. A gyõriek 35-29-re nyerték a mérkõzést. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) pénteken arról tájékoztatott, hogy a világegészségügyi helyzet folyamatos és kiterjedt vizsgálatát követően és a csapatok, valamint a játékosok egészségét mindenek fölé helyezve, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bejelentette: törli a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét.

A Bajnokok Ligája csúcseseménye a tervek szerint 2020. szeptember 3–6. között került volna sorra Budapesten, a négyes döntő előtt megrendezett egymérkőzéses negyeddöntőkkel együtt. A BL-negyeddöntőben Győri Audi ETO KC–CSM Bucuresti (román), Ramnicu Valcea (román)–Metz Handball (francia), Buducsnoszt (montenegrói)–Team Esbjerg (dán) és Rosztov-Don (orosz)–Brest Bretagne (francia) mérkőzéseket játszottak volna. (A döntéssel együtt értelemszerűen a negyeddöntőket is törölte az EHF.) A döntést az EHF Végrehajtó Bizottsága videókonferencián hagyta jóvá pénteken.

A Magyar Kézilabda-szövetség tudatja, mint helyi szervező elkötelezett volt az immár hagyományos budapesti Final Four előkészítésében, hogy ismét nagyszerű négyes döntőt láthassanak a szurkolók.

– Nem tudunk mit tenni, mint alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, és elfogadjuk az EHF döntését, még akkor is, ha folyamatosan arra készültünk és azért dolgoztunk, hogy szeptemberben, vagy esetleg később meg tudjuk rendezni a BL-végjátékot – emelte ki Horváth Gabriella, az MKSZ főtitkára. – Csalódottak vagyunk és nagyon sajnáljuk, hogy le kell mondanunk az eseményről, amely mind a Győri Audi ETO, mind a magyar szurkolók és a magyar kézilabda számára hagyományosan az év egyik csúcseseménye. Idén nem kerülhet rá sor, ami mindannyiunk számára fájdalmas, nehéz megbékélni a helyzettel.

Michael Wiederer, az EHF elnöke a szövetség közleményében azt mondta: folyamatosan szoros kapcsolatban voltak az MKSZ-szel, amely időről időre tájékoztatta őket a járványhelyzettel kapcsolatos magyarországi intézkedésekről.

– Az elmúlt hónapokban mindig azt mondtuk, csak megfelelő körülmények között rendezünk mérkőzéseket, amelyek során minden résztvevő biztonsága garantált, ugyanakkor egy négyes döntő lebonyolítása egészen eltérő előkészületeket igényel minden szinten, mint egyetlen BL-találkozó megrendezése – fogalmazott Wiederer. Hozzátette: még mindig bizonytalanság van Európában a vírus terjedésével kapcsolatban, ennek pedig következményei lehetnek egy ilyen kézilabda-fesztiválra, amelyen nagy létszámban lennének jelen a „fanatikus szurkolók”.

A döntést a Győri Audi ETO egyelőre nem kívánja kommentálni, később közleményt adnak ki – jelezte a klub.

A Final Fourra megvásárolt jegyek árát a szervezők teljes egészében visszatérítik a vásárlóknak.

Az MKSZ arról is tájékoztatott, hogy döntés, azaz a Final Four 2020 és a BL-negyeddöntők törlése semmiféle kihatással nincs a Bajnokok Ligája 2020/2021-es szezonjára, amelynek első fordulóját 2020. szeptember 12–13-án rendezik. A Bajnokok Ligája csoportsorsolására július 1-jén 18 órától kerül sor Bécsben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.