Újabb életjel: hétfőn jön Magyarországra Marco Rossi

Egyre közelebb jár az újrakezdéshez a futballvilág és ezen belül Magyarország, egyre erősebbek az életfunkciók. Ennek az egyik félreismerhetetlen jele – azon kívül, hogy május 23-án a Magyar Kupa-elődöntőkkel újraindul a szezon –, hogy hétfőn visszatér Budapestre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Ch. Gáll András
2020. 05. 08. 18:43
null
Budapest 20191115 Labdarúgás 2019 válogatott felkészülési mérkõzés edzõmérkõzés Magyarország Uruguay Nemzeti Sport Fotó Tumbász Hédi Marco Rossi Fotó: TumbaszHedi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 55 éves szakember március 21-én utazott haza otthonába, Pozzuoliba, a Nápoly melletti festői városba, és azóta ott tartózkodik. Ennek már lassan ötven napja, és eközben – leszámítva egy-egy röpke sétát – ki sem tette a lábát a lakásából, ahol feleségével, Mariellával és lányával, Gaiával tartózkodik. Rossi vízilabdázó fia, Simone – az élvonalbeli Ortigia játékosaként – Szicíliában tölti a „karanténszünetet”.

Vasárnap azonban vége a kényszerszabadságnak, este autóba ül, Magyarországra utazik, ahol azonnal koronavírustesztnek vetik alá, jóllehet semmilyen panasza nincs. Nem is lehet, hiszen családtagjain kívül senkivel sem érintkezett az elmúlt hét hétben.

A vírusteszttel azonban még nincs végük a megpróbáltatásoknak: a kötelező protokoll szerint két hétig karanténban kell maradnia a kapitánynak, immár Budapesten, azaz nem tekintheti meg a helyszínen május 23-án a két Magyar Kupa-elődöntőt – MTK–Honvéd és Mezőkövesd–Mol-Fehérvár FC –, de a visszavágóra, 26-ra már kiszabadul a „házi őrizetből”, és természetesen az NB I május 30-án esedékes 26. fordulójának is megnézheti több mérkőzését. Egyébként a Ferencváros is május 23. és 27. között pótolja két elmaradt meccsét a Debrecen, illetve az Újpest ellen. A nagy érdeklődéssel várt Újpest–Ferencváros derbit május 27-én 20 órakor játsszák le a Szusza Ferenc Stadionban, előzőleg 23-án délután a Fradi a Debrecent fogadja az NB I első fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A Magyar Kupa döntőjét pedig – most még ismeretlen szereposztásban – június 3-án rendezik, ezen természetesen már jelen lehet a szövetségi kapitány.

Rossinak bőven lesz dolga a tévékészülék előtt, mivel május 16-án, jövő szombaton már pattog a labda a Bundesligában, és természetesen pályára lépnek a magyar játékosokat foglalkoztató csapatok is. A RB Leipzig – soraiban Gulácsi Péterrel és a sérüléséből felgyógyult Willi Orbánnal – a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburgot fogadja, csapata, a Mainz pedig Kölnbe látogat 17-én, vasárnap. Orbánról kedvező információkat kapott a kapitány. Bár a kiváló középhátvéd lábadozása jócskán elhúzódott, fél évig tartott, sokkal tovább, mint amennyiről a kezdeti, optimista prognózisok szóltak – október 30-án a Wolfsburg ellen 6-1-re megnyert Német Kupa-mérkőzésen sérült meg a térde –, s közben operációra is szükség volt, de már játékra kész állapotban van. Gulácsi a Bundesliga egyik – ha nem a – legjobb kapusa, Sallai és Szalai is egészséges, szóval bőven játékba lendülhetnek a válogatott tétmérkőzéseiig, bármikor is legyenek azok.

A lényeg: már látszik a fény az alagút végén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.