Az évszázad legjobb színészének jelölték Denzel Washingtont

Bár furcsának tűnhet, hogy két évtized után hirdetik ki az évszázad színészét, a New York Times mégis megpróbálta. A kétszeres Oscar-díjas, 65 éves sztár 1977 óta van a pályán, és egy percre nem állt le a színészkedéssel azóta sem – írja a borsonline.hu.

Forrás: borsonline2020. 11. 28. 12:00
null
Denzel Washington Fotó: Brian B. Bettencourt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korunk első számú színészének tartják a New York Times szerkesztői Denzel Washingtont.

„Olyan könnyedén játszik a kamera előtt, mintha levegőt venne. A kínok között élő elesettet és a világ leghatalmasabb emberét is kitűnően alakítja. Olyan domináns, férfias tekintéllyé vált a mozivásznon keresztül, mint korábban john wayne és clint eastwood”

– áradozott Washingtonról az újság, amely megválasztotta századunk eddigi 25 legjobb színészét.

Denzel Washington
Fotó: Brian B. Bettencourt / MTI

A listára olyan hírességek kerültek fel, mint Catherine Deneuve vagy Joaquin Phoenix. Washington mögött nálunk talán kevésbé ismert neveket választottak. Isabelle Huppert a legjobb színésznőként lett második, Daniel Day-Lewis pedig harmadik. A rajongóival mindig úriemberként viselkedő Keanu Reeves a negyedik helyig jutott, míg ötödiknek Nicole Kidmant hozták ki.

Kerítések

A Kerítések filmjéért két Oscar-díjra is jelölték. Párhuzamosan indult a legjobb férfi főszereplő és a legjobb rendező díjáért, a filmbeli feleségét játszó Viola Davis ellenben elnyerte a legjobb női mellékszereplő díját. A való életben a feleségével, Pauletta Personnal még 1977-ben is­merkedtek meg, majd 1983-ban házasodtak össze, és négy gyermekük született.

Az 54. hadtest

Denzel Washington ezért a filmért kapta meg élete első Oscarját az 1990-es gálán, amivel ő lett a második fekete férfi, aki elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó szobrot. Amúgy Washingtont gyerekkorában édesanyja elküldte egy katonai akadémiára tanulni, amiről úgy nyilatkozott, hogy enélkül nem lehetne ma az, akivé vált.

A hét mesterlövész

A filmre először Denzel Washingtont és Chris Prattet választották ki, akinek a filmje, a Jurassic World a forgatás idején került a mozikba. Denzel ennek örömére minden reggel a forgatás kezdetén hangosan elújságolta, hogy mennyit hozott eddig a Jurassic World.

Itt jön a mi 100 millió dolláros fiunk

– mondta, és a szám egészen addig nőtt, amíg a film el nem érte a félmilliárd dolláros bevételt.

Kényszerleszállás

Egy légikatasztrófát követően csodával határos módon megmenti szinte az összes utas életét, majd egyre több részletre derül fény. Washingtont a tapasztalt pilóta megformálásáért Oscarra jelölték.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Jackie Chan sokáig várt, most Oscar-díjat kapott

23 éve akart egyet, most végre tiszteletbeli Oscarral tüntették ki az akciósztárt.

Amikor Jackie Chan 23 éve meglátta az aranyszobrocskát Sylvester Stallone otthonában, rögtön eldöntötte, hogy ő is akar egyet – írta a Reuters hírügynökség.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.