Boros Misi, a „zongora hercege” online közvetített hangversenyt ad

Boros Misi zongorista ad hangversenyt a Filharmónia Magyarország virtuális koncerttermében december 2-án.

Forrás: MTI2020. 11. 29. 15:54
Boros Misi
Boros Misi: Örülnék, ha a legkisebbeknek biztatást jelentene a történetem Fotó: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Boros Misi a 17 éves zongorista Bach, Beethoven és Schumann műveit adja elő a pécsi Kodály Központban, a koncertet a közönség online követheti a Filharmónia Magyarország Facebook-oldalán december 2-án 19 órától – közölték a szervezők az MTI-vel.

Közzétette: Filharmónia Magyarország2020. november 19., csütörtök

 

A Filharmónia a tervek szerint a járványhelyzet végéig virtuális koncertélményt biztosít a közönségnek, az online hangversenyekről a Filharmónia Magyarország Facebook-oldalán és a www.filharmonia.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Boros Misi: Örülnék, ha a legkisebbeknek biztatást jelentene a történetem
Fotó: MTI/Soós Lajos

Turnéra indul a „zongora hercege”

A Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében tizenhét állomásos koncertsorozatra indul a „zongora hercegének” nevezett fiatal művész, Boros Misi. A sorozat állomásain a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutatóból ismert zongoraművész kifejezetten e turnéra összeállított műsorát hallgathatják meg az érdeklődők.

Peller Mariann, a Virtuózok alapítója elmondta:

a fiatal zongorista pályájának nagyon szép szakasza lesz, hogy bemutatkozhat Magyarországon egy ilyen turnéval.

– Amikor Bogányi Gergely néhány évvel ezelőtt elkezdett foglalkozni Boros Misivel, azt mondta, hogy a kezdeti időszak nem a koncertezés, hanem a repertoárépítés időszaka. Azt kell hogy mondjam, igaza volt, ennek a szakasznak az eredménye a mostani koncertsorozaton is meg fog mutatkozni – tette hozzá.

Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy Boros Misit egészen kicsi korától, Pécsről ismeri. – A filharmónia által szervezett Zeneszüret Fesztiválon már azelőtt nagy sikerrel koncertezett, mielőtt bemutatkozott volna a Virtuózokban – hangsúlyozta Szamosi Szabolcs, és azt is hozzátette, hogy a Filharmónia Magyarország egyik kiemelt célja a tehetséggondozás. A kezdetektől turnét szerveztek a Virtuózokban bemutatkozott fiataloknak, és később is keresik az együttműködés módjait. Mint mondta, Boros Misi szereplése abból a szempontból is nagyon fontos, hogy képes megszólítani kortársait, és közelebb hozza a komolyzenét a fiatalokhoz.

Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész, Boros Misi mentora elmondta, hogy az ő szerepe az, hogy segítsen a fiatal művésznek abban, hogy a csodagyereklétből kinőve, igazi világklasszis zongorista lehessen.

– Az a feladatom, hogy támogassam abban, hogy a helyes és komoly úton megmaradjon. A munka nagy részét természetesen neki kell elvégeznie. Mivel azt látom, hogy minden adottsága megvan ahhoz, hogy világklasszis legyen, örömmel vállaltam ezt a megbízást

– mondta. Mint hangsúlyozta, a koncertek repertoárját is úgy állították össze, hogy a fiatal művész fejlődését szolgálja, hiszen ezt a szakmát csak a színpadon lehet igazán megtanulni, amikor élesben próbálják ki a sokat gyakorolt műveket.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.