Sean Connery elmondta anno véleményét a regnáló James Bondról

Sean Conneryt 2005-ben megkérdezték, mit szól ahhoz, hogy emblematikus szerepét Daniel Craig kapta, a színészlegenda pedig elismerően beszélt utódjáról – számol be az Origó.

Forrás: origo.hu2020. 11. 05. 9:30
sean connery
Berlin, 2016. október 4. Roger Moore, Timothy Dalton, Daniel Craig, Sean Connery, George Lazenby és Pierce Brosnan, a James Bond brit kémet alakító színészek viaszszobrai (b-j) a Madame Tussauds berlini panoptikumában 2016. október 4-én. (MTI/EPA/Britta Pedersen) Fotó: Britta Pedersen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerintem Daniel Craig remek választás. Azt hiszem, újra egy realisztikusabb Bond-filmmel próbálkoznak, nem gondolom, hogy a vizuális effekteket tudják még hova fokozni. – mondta Sean Connery. Hozzátette, hogy

nem bánnám, ha visszatérhetnék Bond-gonoszként. De nem hiszem, hogy meg tudnának fizetni. Ma már csak Bond szerepe fizet jól, a többi nem, ez az én időmben nem volt így.

Craig a Casino Royale, a Quantum csendje, a Skyfall és a Sprectre – A Fantom visszatér című Bond-filmekben szerepelt eddig, a Nincs idő meghalni című utolsó Bond-filmjét pedig 2021 áprilisában mutatják be.

Sean Connery demenciában szenvedett élete végén

Demenciában szenvedett élete utolsó hónapjaiban a szombaton 90 éves korában elhunyt Sean Connery – közölte felesége, Micheline Roquebrune a Mail on Sunday vasárnapi brit bulvárlappal. „Ez már nem volt élet számára. Az utolsó időkben képtelen volt kifejezni magát” – mondta a 91 éves francia festőművész, aki 45 évig volt az Oscar-díjas skót színész felesége. „Legalább álmában halt meg demenciában, békésen távozott. Vele voltam egész idő alatt, elszenderült. Ezt akarta” – tette hozzá.

Micheline Roquebrune, aki Conneryhez hasonlóan maga is szenvedélyes golfos, 1970-ben találkozott későbbi férjével egy golfversenyen és 1975-ben házasodtak össze.

„Nagyszerű ember volt, csodálatos életünk volt együtt. Ő egy férfi mintakép volt. Nagyon nehéz lesz nélküle” – fogalmazott.

Sean Connery utolsó éveiben alig hagyta el a Nahama-szigeteki Nassau Lyford Cay negyedét, ahol 2006 óta élt a világtól visszavonultan, ügynökének nagyon szigorú utasításokat adva arra, hogy utasítson vissza miden filmszerep-ajánlatot.

Micheline Connery második felesége volt. Közös gyermekük nem volt, mindkettőjüknek előző házasságukból volt gyermekük, Sean Connerynek egy fia, Jason, Micheline-nek három gyermeke.

Sean Connery, akit II. Erzsébet királynő 2000-ben emelt a Sir előnév viselésére jogosító lovagi rangra, Őfelsége leghíresebb titkos ügynöke, James Bond első filmbeli megtestesítőjeként tett szert világhírnévre. Hét Bond-filmben alakította a valóságban is létező brit külső hírszerzés, az MI6 007-es ügynökét, először 1962-ben. Az Aki legyőzte Al Caponét című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott 1988-ban.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.