Elhunyt a Star Wars-filmek sztárja

Elhunyt Jeremy Bulloch brit színész, a Star Wars-filmek Boba Fettjének megszemélyesítője.

Forrás: MW2020. 12. 18. 19:26
null
London, 2020. december 18. 2017. július 26-án készült kép Jeremy Bulloch brit színészrõl, a Star Wars-filmek Boba Fettjének megszemélyesítõjérõl egy londoni kiállításon. A régóta Parkinson-kórban szenvedõ 75 éves Jeremy Bulloch 2020. december 17-én elhunyt egy londoni kórházban. MTI/EPA/Will Oliver Fotó: Will Oliver
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A honlapján megjelent közlemény szerint a régóta Parkinson-kórban szenvedő 75 éves színész, Star Wars-filmek szereplője csütörtökön békésen elaludt egy londoni kórházban, családja körében – számol be a szomorú hírről a beol.hu cikke.

A szűkszavú harcost és fejvadászt, a Star Wars-filmek rajongói körében nagyon népszerűvé vált szereplőt, Boba Fettet Bulloch először 1980-ban játszotta A Birodalom visszavág című filmben, majd 1983-ban a Jedi visszatér című epizódban.

2017. július 26-án készült kép Jeremy Bulloch brit színészről. Fotó: MTI/EPA/Will Oliver

A Sith-ek bosszúja című filmben 2005-ben kisebb szerepet kapott, Colton kapitányt játszotta.

Bulloch a James Bond-filmekben is felbukkant, például A kém, aki szeretett engem és a Polipka címűekben, valamint feltűnt televíziós sorozatokban is, például a Doctor Who, az Arisztokraták, a Doktorok című filmsorozatban.

November végén David Prowse is elhunyt, aki Darth Vadert személyesítette meg az eredeti Csillagok háborúja trilógiában.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy ha nem lett volna elég a koronavírus-járvány, a koncertek hiánya, az állandó feszültség, a betegségtől való félelem, az Omega együttest szomorú, többszörös gyász súlytja. Kóbor János, a zenekar frontembere több barátját is eltemette az elmúlt hetekben, de a gyász feldolgozásában sokat segít a családja, akik mindig mellette állnak. Most kislánya, a 13 éves Léna segíti át a gyászon. Léna tart fiatalon! Állandóan figyelni kell rá, igazi cserfes kislány, amit nagyon szeretek – mondja az Omega frontembere.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.