Ők voltak a Twitter nagymenői az idén

Chadwick Boseman halálhíre, Donald Trump és a BTS dél-koreai fiúbanda uralta a Twittert 2020-ban.

Forrás: MTI2020. 12. 08. 18:44
Boseman, Chadwick
Hollywood, 2020. augusztus 29. A 2020. augusztus 29-én közreadott képen Chadwick Boseman amerikai színész az Amerikai Filmintézet (AFI) életműdíjának 47. átadóünnepségén a Los Angeles-i Dolby Színházban 2019. június 6-án. Boseman 43 éves korában elhunyt. MTI/EPA/Nina Prommer Fotó: MTI/EPA/Nina PRommer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fekete párduc című képregényfilm sztárjának, Chadwick Bosemannek a halálhíre lett idén a világszerte legtöbbször megosztott és az eddigi legtöbb „kedvelést” begyűjtött poszt a Twitter mikroblogon – közölte hétfőn a mikroblog portál, amelynek felhasználóit Donald Trump amerikai elnök és a BTS dél-koreai fiúbanda tartotta még lázban idén.

A 2020. augusztus 29-én közreadott képen Chadwick Boseman amerikai színész az Amerikai Filmintézet (AFI) életműdíjának 47. átadóünnepségén a Los Angeles-i Dolby Színházban 2019. június 6-án. Boseman 43 éves korában hunyt el.
Fotó: MTI/EPA/Nina PRommer

Boseman családjának augusztus 28-i bejegyzését, amelyben leírták, hogy a 43 éves színész vastagbélrák következtében elhunyt, csaknem 7,6 milliószor „kedvelték”.

Donald Trump amerikai elnök, aki maga is lelkes Twitter-felhasználó, volt az a személy, akiről világszerte a legtöbbet tweeteltek idén, rögtön utána Joe Biden várható amerikai elnök, majd a májusban Minneapolisban rendőri intézkedés közben meghalt afroamerikai George Floyd következik a sorban.

A BTS dél-koreai fiúbanda egymást követő negyedik éve lett a „legtweeteltebb” zenei előadó az Egyesült Államokban.

A legtöbbször megosztott és legtöbbet kedvelt bejegyzések rangsorában második lett Barack Obama korábbi amerikai elnök megemlékezése a januárban balesetben elhunyt Kobe Bryantről.

A hashtagek közül a #COVID19 volt a legnépszerűbb, második helyen a #BlackLivesMatter végzett.

Chadwick Boseman emléke előtt tisztelgett a Music Television

Az augusztusban elhunyt Chadwick Boseman emléke előtt tisztelgett a Music Television virtuálisan megrendezett filmes díjátadó gálája vasárnap, amely „minden idők legnagyobbjait” díjazta.

A Marvel szuperhősök közül Fekete Párducot alakító színészt Robert Downey Jr. és Don Cheadle méltatta – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A vastagbélrákban szenvedő, 43 éves korában elhunyt Boseman pályafutását az MTV Film & Televíziós Díjátadójának online gáláján a Korszakok hőse díjjal ismerték el. Mint Downey hangsúlyozta: a színész valóban megtestesítette mindazt, amit egy szuperhősről gondolunk. A kamera előtt és személyes életével is példát mutatott, jótékonyságáról is közismert volt és rákbetegséggel küzdőket támogatott.

Cheadle felidézte, hogy a forgatásokon mindenkit inspirált maga körül, és alakításaival rengeteg rajongót szerzett magának. Színészi pályafutása, munkaszeretete, ösztönző ereje hagyatékaként marad fenn – fűzte hozzá. Felsorolta, hogy a Fekete Párducon kívül számos fontos alakítását láthatták a nézők, köztük a Marshall, A James Brown sztori és A 42-es című filmekben.

Az MTV-gálán a nyolcvanas évektől napjainkig terjedő filmes és televíziós mezőny legjobbjait díjazták. Az olyan különleges kategóriák, mint a Dinamikus duó, a Komédia óriása, a Szívszaggató szakítás vagy a Sikolykirálynő nyertesei között szerepelt Kevin Bacon, Drew Barrymore, Kristen Bell, Selma Blair, Jamie Lee Curtis, Gal Gadot, Sarah Michelle Gellar, Kevin Hart, Adam Sandler, Jason Segel és William Zabka is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.