Több százezer dollárért kelt el Sean Connery Bond-pisztolya

Forrás: MTI2020. 12. 04. 15:51
On the Set of "Dr No"
Dr. No Fotó: © Sunset Boulevard/Corbis Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sean Connery a Dr. No című James Bond-filmben használta azt a pisztolyt, ami csütörtökön 256 ezer dollárért (75 millió forintért) kelt el egy Beverly Hills-i árverésen.

A Julien's aukciósház közleménye szerint

a félautomata Walter PP pisztolyt a közelmúltban 90 évesen elhunyt Connery 1962-ben használta kellékként, amikor először alakította James Bondot, a 007-es brit titkos ügynököt.

Sean Connery a Dr. No című James Bond-filmben használta a pisztolyt
Fotó: Flickr

A vásárló személyét nem hozták nyilvánosságra, csupán annyit árult el az aukciósház, hogy a győztes licitáló amerikai, és gyermekkorában minden Bond-filmet megnézett.

A Julien's az árverés előtt 150-200 ezer dollárra (44-59 millió forintra) becsülte a pisztoly árát.

A hollywoodi árverésen Tom Cruise Top Gun című filmjében viselt sisakja 108 ezer dollárért (32 millió forintért) ment el, azért a kardért pedig, amit Bruce Willis használt a Ponyvaregényben, 35 200 dollárt (10 millió forintot) fizetett egy vásárló.

Ötmillióért kelt el a legendás északír labdarúgó futballmeze

Tizenháromezer fontért, átszámítva mintegy ötmillió forintért kelt el árverésen George Best egyik futballmeze.

Az északír labdarúgás kiemelkedő egyénisége ezt viselte első válogatott mérkőzésén, amelyet csapatával hazai pályán, Uruguay legjobbjai ellen vívott 1964 áprilisában.

A londoni Daily Mail beszámolója szerint az 59 évesen, 2005-ben elhunyt játékos több más futballmeze is fontezrekért kelt el az online aukción, amelyen kalapács alá került a nők körében is népszerű, extravagáns életmódjáról szintén elhíresült Best jelentős érdeklődést kiváltó jegyzetfüzete is. A „Szeretettel, George-tól” feliratú fekete füzet – írta az újság – „minden fő kapcsolatát tartalmazza, beleértve a barátnőit is”. A legkitartóbb licitáló másfél ezer fontot fizetett érte.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.