40 éves lett a Gyűrűk ura Frodója – 15 érdekesség Elijah Woodról + videó

Már a Vissza a jövőbe című filmben is szerepelt, nála van az (egyik) igazi Gyűrű, utálja a Godzillát és szeret sorozatgyilkosokat játszani. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatnak a 40. születésnapját ünneplő Elijah Wood kapcsán.

Forrás: life.hu - Mediaworks2021. 01. 28. 13:34
Wood, Elijah;
Elijah Wood megkapta A gyűrűt Fotó: MTI/EPA/Justin Lane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1. Elijah Jordan Wood néven született 1981. január 28-án egy élelmiszerboltot üzemeltető házaspár gyermekeként. A felmenői között angolok, németek, osztrákok és dánok is találhatók.

2. Egyedi keresztnevének kiejtése „elájdzsá”, héber eredetű, és a magyar Illésnek (régiesen Éliásnak) felel meg.

Elijah Wood megkapta A gyűrűt
Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

3. Ha nem is olyan kisnövésű, mint a hobbit Zsákos Frodó, de az alacsony hollywoodi színészek közé számít a 168 centijével.

4. Már gyerekmodellként és gyerekszínészként is sikeres volt. A családja 1989-ben eladta a boltját, hogy Los Angelesbe költözhessenek a kis Elijah karrierje érdekében. Az édesapja azonban már nem költözött velük, és 15 éves korában el is váltak a szülei.

5. Élete első kamerák előtti szerepét Paula Abdul Forever Your Girl című videoklipjében játszotta, a mozifilmes bemutatkozását pedig a Vissza a jövőbe 2. hozta el (piros pólóban).

6. A Gyűrűk ura forgatásán két kellékgyűrűt használtak az Egy Gyűrű megjelenítésére. Ebből az egyiket a Frodót játszó Elijah Wood, a másikat a Gollamot játszó Andy Serkis kapta meg a forgatás után.

7. A Gyűrű Szövetsége többi tagjához hasonlóan ő is magára tetováltatta a kilences számot tünde nyelven a hosszú-hosszú új-zélandi forgatás és életük legnagyobb filmes vállalkozása emlékeképpen. Wood esetében a jobb medencecsontja fölé került a tetkó.

8. A kedvenc könyve mégsem A Gyűrűk ura, hanem Tolkien egy másik regénye, A hobbit. Holtversenyben A párizsi Notre-Dame-al Victor Hugótól.

9. A kedvenc filmje az 1950-es Barátom Harvey, és azon kevés hollywoodi sztár egyike, aki hajlandó megnevezni az általa legjobban utált filmet is. Ez nála az 1998-as Godzilla.

10. Az általa legnagyobbra tartott és kedvenc színészei Emma Thompson és Tim Roth.

11. Mióta eljátszotta egy fociultrák közé keveredő amerikai diák szerepét a Huligánokban, a londoni West Ham United futballcsapatának szurkolója.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatja.

Ezek a hollywoodi sztárok legsötétebb családi titkai

A sztárok is csak emberek – tartja a mondás, de akad, aki családi körülményei, hányatott gyerekkora miatt hátrányból indulva tör magasra, hogy aztán a rivaldafény világítson rá múltjának sötét foltjára. Összegyűjtöttük az öt leghátborzongatóbb hollywoodi családi titkot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.