időjárás 3°C Balázs 2023. február 3.
logo

40 éves lett a Gyűrűk ura Frodója – 15 érdekesség Elijah Woodról + videó

Forrás: life.hu - Mediaworks
2021.01.28. 13:34
40 éves lett a Gyűrűk ura Frodója – 15 érdekesség Elijah Woodról + videó

Már a Vissza a jövőbe című filmben is szerepelt, nála van az (egyik) igazi Gyűrű, utálja a Godzillát és szeret sorozatgyilkosokat játszani. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatnak a 40. születésnapját ünneplő Elijah Wood kapcsán.

1. Elijah Jordan Wood néven született 1981. január 28-án egy élelmiszerboltot üzemeltető házaspár gyermekeként. A felmenői között angolok, németek, osztrákok és dánok is találhatók.

2. Egyedi keresztnevének kiejtése „elájdzsá”, héber eredetű, és a magyar Illésnek (régiesen Éliásnak) felel meg.

Elijah Wood megkapta A gyűrűt
Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

3. Ha nem is olyan kisnövésű, mint a hobbit Zsákos Frodó, de az alacsony hollywoodi színészek közé számít a 168 centijével.

4. Már gyerekmodellként és gyerekszínészként is sikeres volt. A családja 1989-ben eladta a boltját, hogy Los Angelesbe költözhessenek a kis Elijah karrierje érdekében. Az édesapja azonban már nem költözött velük, és 15 éves korában el is váltak a szülei.

5. Élete első kamerák előtti szerepét Paula Abdul Forever Your Girl című videoklipjében játszotta, a mozifilmes bemutatkozását pedig a Vissza a jövőbe 2. hozta el (piros pólóban).

6. A Gyűrűk ura forgatásán két kellékgyűrűt használtak az Egy Gyűrű megjelenítésére. Ebből az egyiket a Frodót játszó Elijah Wood, a másikat a Gollamot játszó Andy Serkis kapta meg a forgatás után.

7. A Gyűrű Szövetsége többi tagjához hasonlóan ő is magára tetováltatta a kilences számot tünde nyelven a hosszú-hosszú új-zélandi forgatás és életük legnagyobb filmes vállalkozása emlékeképpen. Wood esetében a jobb medencecsontja fölé került a tetkó.

8. A kedvenc könyve mégsem A Gyűrűk ura, hanem Tolkien egy másik regénye, A hobbit. Holtversenyben A párizsi Notre-Dame-al Victor Hugótól.

9. A kedvenc filmje az 1950-es Barátom Harvey, és azon kevés hollywoodi sztár egyike, aki hajlandó megnevezni az általa legjobban utált filmet is. Ez nála az 1998-as Godzilla.

10. Az általa legnagyobbra tartott és kedvenc színészei Emma Thompson és Tim Roth.

11. Mióta eljátszotta egy fociultrák közé keveredő amerikai diák szerepét a Huligánokban, a londoni West Ham United futballcsapatának szurkolója.

Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatja.

Ezek a hollywoodi sztárok legsötétebb családi titkai

A sztárok is csak emberek – tartja a mondás, de akad, aki családi körülményei, hányatott gyerekkora miatt hátrányból indulva tör magasra, hogy aztán a rivaldafény világítson rá múltjának sötét foltjára. Összegyűjtöttük az öt leghátborzongatóbb hollywoodi családi titkot.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.