Janet Jackson elárverezi több mint ezer színpadi ruháját

Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő több mint ezer olyan fellépőruháját adja el.

Forrás: MTI2021. 02. 15. 8:18
null
Janet Jackson több mint ezer olyan fellépőruháját adja el Forrás: Neil Hall/MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Janet Jackson elárverezi esküvői és több mint ezer színpadi ruháját, a bevétel egy részét jótékony célra fordítja.

Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő, aki korábban sohasem tartott még aukciót, több mint ezer olyan fellépőruháját adja el, amelyekben az elmúlt négy évtizedben a színpadon, turnékon, a vörös szőnyegen vagy zenei videókban jelent meg.

A Julien's Auctions által szervezett, május 14. és 16. között tartandó árverésen licitálni lehet arra az esküvői ruhára is, amelyet táncosával, Rene Elizondóval titokban megtartott házasságkötésekor viselt 1991-ben.

Janet Jackson több mint ezer olyan fellépőruháját adja el
Fotó: Neil Hall/MTI/EPA

Az 54 éves énekesnő megválik Rythm Nation dzsekijétől is, amelyet az azonos című világkörüli turnéján viselt 1990-ben. A kabát árát 6-8 ezer dollárra (1,7-2,3 millió forintra) becsülik.

Szintén megvásárolható lesz az a földig érő, ezüstmetál kabát, amelyet Janet Jackson 1995-ben a Scream című sláger videoklipjében viselt, és amely az előzetes becslés szerint 8 ezer dollárt ér.

A bevétel egy részét a Compassion International gyerekeket támogató keresztény csoport kapja.

Lana Turner, a filmsztár, aki nyolcszor ment férjhez, a szeretőjét pedig a lánya ölte meg

Száz éve, 1921. február 8-án született Lana Turner, az 1940-es és 1950-es évek egyik legnagyobb mozicsillaga és szexszimbóluma – a megtestesült amerikai álom és az ó-hollywoodi glamour szimbóluma. Valamint nevéhez fűződik az Álomgyár egyik legnagyobb botránya: 1958. április 4-én Turner akkor 14 éves lánya meggyilkolta a színésznő szeretőjét, a maffiatestőr Johnny Stompanatót.

Egy korszak megfakult emléke, régimódi glamour-királynő, akinek négy évtized alatt forgatott ötvennégy filmje utólag nem túl jelentős. Előadóként teljes mértékben: stúdiótermék volt – vélekedett kritikusi minőségben a világhírű író, John Updike a The New Yorker magazinban Lana Turner 1995-ben bekövetkezett halálakor.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.