Anthony Hopkins átaludta az Oscar-győzelmét

Ő kapta a legjobb férfi főszereplő Oscar-díját Az apa című drámában nyújtott alakításáért.

Forrás: hirado.hu2021. 04. 27. 18:05
null
Anthony Hopkins legjobb férfi főszereplő Oscar-díját Forrás: Flickr

Ő kapta a legjobb férfi főszereplő Oscar-díját Az apa című drámában nyújtott alakításáért.

A 83 éves színész történelmet írt. Persze nem azzal, hogy az alvást választotta a puccparádé helyett, hanem hogy ő kapta a legjobb férfi főszereplő Oscar-díját Az apa című drámában nyújtott alakításáért a 93. Oscar-díjátadó gálán vasárnap este Los Angelesben, mellyel így kora miatt rekordernek számít.

A film a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában is díjazott lett. Az író, Florian Zeller műholdas közvetítésen jelentkezett be a műsorba kezében az Oscar-szoborral, és a film főszerepét alakító Anthony Hopkinsnak valamint a társforgatókönyvíró Christopher Hamptonnak is köszönetet mondott.

Hopkinsnak tehát lesz mit visszanéznie hétfő délelőtt, ő ugyanis átaludta az egész ceremóniát, míg Hollywood őt ünnepelte, ő az igazak álmát aludta walesi otthonában.

Anthony Hopkins legjobb férfi főszereplő Oscar-díját
Fotó: Flickr

Tony Walesben volt, én ébresztettem fel hajnali négykor a hívásommal, hogy győzött. Nagyon örült és hálás volt – nyilatkozta a menedzsere a People magazinnak.

Hopkins háta mögött kemény év van, miután megkapta mindkét oltását, majdnem egy év után végre hazatérhetett szülőhazájába. S bár a gálát kihagyta, nagyon sokat jelent számára, hogy történelmet írt a győzelmével, hiszen így ő lett a kategória legidősebb győztese.

Első Oscar-szobrát A bárányok hallgatnakért kapta 1991-ben, a kannibál Dr. Hannibal Lecter szerepéért.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Rekordmélységben az Oscar-gála nézettsége

Több mint nézőinek felét elvesztette a Los Angeles-i Oscar-díjátadó gála a tavalyihoz képest: a helyi idő szerint vasárnap este élőben közvetített műsort alig tízmillióan nézték az Amerikai Egyesült Államokban.

A Variety.com filmes szaklap a Nielsen közvéleménykutató előzetes adatai alapján számolt be az Oscar-gála nézettségéről. Az összehasonlítás szerint tavaly 23,6 millióan követték az eseményt a tévében, idén viszont csak 9,85 millió nézője volt. Ez 58 százalékos visszaesést jelent.

Az Oscar-gála a Super Bowl sportesemény után hagyományosan az év egyik legnézettebb showműsora az Egyesült Államokban.

A koronavírus-járvány alatt azonban sok díjátadó műsor nézettsége csökkent. A Grammy-díjátadó nézőinek száma március közepén 51 százalékkal esett vissza, a február végi Golden Globe-díjátadóé pedig 62 százalékkal.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.