időjárás 2°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Dobó Kata 20 éve támogatja a hospice alapítványt

Forrás: MTVA Sajtó és Marketing Iroda
2021.05.19. 11:44
Dobó Kata 20 éve támogatja a hospice alapítványt

Dobó Kata nemcsak az arcát adja a Magyar Hospice Alapítvány ismertségének növeléséhez, hanem tevékenyen is részt vállal munkájukban. A színésznő 20 éve támogatja az idén 30 éves alapítványt. Ennek kapcsán arról is mesélt a Duna Televízió Család-Barát című műsorában, hogy miként szerzett tudomást annak idején a szervezetről.

Hazánkban 1991-ben a Polcz Alaine által vezetett Magyar Hospice Alapítvány megalakulásával jelent meg a hospice szemléletű ellátás. „A cél az volt, hogy az életük végén járó betegnek biztosítsuk az emberi méltóságot, megfelelő fájdalomcsillapással, lelki támogatással” – mesélte a kezdeti évekről Dr. Muszbek Katalin a Magyar Hospice Alapítvány orvos igazgatója a Család-Barát stúdiójában.

„Megértük a 30 évet és azt, hogy ma már országosan is elerjedt az otthonápolás, mint szolgáltatás, amely során a betegek otthonukban kapnak szaksegítséget”

– tette hozzá.

Dobó Kata a Kölcsönlakás című film forgatásán
Fotó: MTI/ Máthé Zoltán

Dobó Kata színművésznő 20 éve segíti az Alapítvány munkáját, amellyel nagymamája betegsége alatt került kapcsolatba. ”Húsz évvel ezelőtt veszítettem el nagymamámat, rákos volt. Egy ismerősön keresztül szereztünk tudomást az alapítványról. Nem tudott róluk sok ember, ezért felajánlottam a segítségemet, hogy növeljük az alapítvány ismertségét. Az elkészült társadalmi célú reklám hatására sikerült szélesebb körben megismertetni munkájukat az emberekkel.

De betegekkel is szoktam foglalkozni, ugyanis ehhez kapcsolódóan elvégeztem Los Angelesben egy négyhónapos tanfolyamot”

– mesélte a Duna Televízió műsorában Dobó Kata, aki azóta is támogatója a hospice alapítványnak.

A beszélgetés IDE kattintva újranézhető!

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán