Hollywoodi kasszasikerekkel indul a nyári moziszezon

Hollywoodi kasszasikerekkel indul a nyári moziszezon Észak-Amerikában: a pandémia után újranyitó multiplexekben a Halálos iramban új epizódját, Az öngyilkos osztagot és a Fekete özvegyet is láthatják majd a nézők.

Forrás: MTI2021. 05. 20. 11:55
Scarlett Johansson to be honoured with Generation Award at 2021 MTV Movie & TV Awards
Los Angeles premiere of 'Jojo Rabbit' - Arrivals Featuring: Scarlett Johansson Where: Los Angeles, California, United States When: 15 Oct 2019 Credit: Faye Sadou/Cover Images Fotó: Faye Sadou/Cover Images Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaly március óta zárva tartó mozik üzemeltetői azt remélik, hogy a régóta várt produkciók, a légkondicionált, kényelmes mozitermek, az óriás vetítővásznak és a mozizás közös élménye visszaédesgeti a streamingszolgáltatásokhoz hozzászokott közönséget.

A nyári moziszezon, amely az utóbbi években májustól szeptemberig nyúlt, rendszerint a teljes évi mozis bevétel 40 százalékát hozta, több mint 4 milliárd dollárt (1150 milliárd forintot). A tavaly nyári jegyeladások azonban 96 százalékkal visszaestek a 2019-es bevételhez képest, és mindössze 176 millió dollárra (50 milliárd forintra) rúgtak. Bár a koronavírus-járvány miatti korlátozások fokozatos enyhítésének köszönhetően számos mozi már kinyitott Észak-Amerikában, a szakértők szerint az idei nyár lesz a valódi próbája annak, hogy a nézők filmnézési szokásai milyen mértékben változtak meg.

Sok szempontból a mozis forgalmazási naptár a tavalyi nyár bepótlásának tekinthető. Egy sor filmre már egy éve vár a közönség, köztük John Krasinski Hang nélkül 2. című thrillerére, amelyet május 28-tól vetítenek Észak-Amerikában. Lin-Manuel Miranda In the Heights – New York peremén című musicalfilmje június 11-től kerül a mozikba, a Halálos iramban 9 június 25-től, a Marvel Fekete özvegy című szuperhősfilmje pedig július 9-től. James Gunn Az öngyilkos osztag című akciófilmjét augusztus 6-tól láthatja az amerikai közönség.

A blockbusterek mellett olyan csemegék is várják a nézőket nyáron, mint Peter Jackson The Beatles: Get Back című dokumentumfilmje, továbbá számos családi film, mint a Nyúl Péter 2. – Nyúlcipő, a Hotel Transylvania: Transformania vagy a horrorrajongóknak szánt Démonok között 3. – Az ördög kényszerített és a Don't Breathe 2.

A Fekete özvegyet is a nyári moziszezon filmjei között Fotó: Reuters

Az Artúr király legendáját újragondoló The Green Knight című fantáziafilmet Dev Patel főszereplésével július 30-án mutatják be Matt Damon Stillwater című drámájával együtt, M. Night Shyamalan Idő című új thrillerjét pedig már július 23-tól megnézheti a közönség a mozikban. Ryan Reynolds a Sokkal több mint testőr 2. című akcióvígjátékkal tér vissza a moziba június 16-án, augusztusban pedig a Free Guy című sci-fi akciófilmjére is beülhetnek a nézők.

A mozis visszatérés ellenére több nagy hollywoodi stúdió, köztük a Warner Bros. és a Disney folytatja a hibrid forgalmazást: a Warner az HBO Max előfizetőinek is elérhetővé teszi az In the Heights, Az öngyilkos osztag és a Space Jam – Új örökség című produkcióit a mozis forgalmazás mellett. A Disney pedig a Disney Plus műsorára tűzi a Szörnyella, a Fekete özvegy és a Dzsungeltúra című filmjeit.

A filmesek ugyanakkor a mozis élményt hangsúlyozzák. „Alig várom, hogy újra beüljek egy moziba egy csapat emberrel, és filmeket nézzek. Ez az igazi öröm az életben. A mozi varázslatos hely számomra gyerekkorom korom óta” – mondta James Gunn.

Kiefer Sutherland kémes tévésorozatban játszik

Kiefer Sutherland privát kémet alakít egy új tévésorozatban, amely a Paramount+ streamingszolgáltatására készül.

A Deadline.com értesülése szerint Sutherland, aki a 24 és A kijelölt túlélő című sorozatokkal hatalmas rajongótábort szerzett, nemcsak a főszereplője lesz az új, egyelőre még cím nélküli sorozatnak, hanem az executive producere is.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.