Streamingszolgáltató tarolhat a következő Oscar-gálán

Jövőre is versenyezhetnek az Oscar-díjért olyan filmek, amelyeket mozik helyett a streamingszolgáltatók mutatnak be – közölte az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS), amely bejelentette azt is hogy a 94. Oscar-gálát az eredetileg tervezettnél egy hónappal később rendezik – írja az Origó.

Forrás: ORIGO.HU2021. 05. 31. 15:24
null
Oscar-díj, különleges köntösben Forrás: Pexels

Jövőre is versenyezhetnek az Oscar-díjért olyan filmek, amelyeket mozik helyett a streamingszolgáltatók mutatnak be – közölte az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS), amely bejelentette azt is hogy a 94. Oscar-gálát az eredetileg tervezettnél egy hónappal később rendezik – írja az Origó.

Az Oscart odaítélő AMPAS közleménye szerint a ceremóniát hagyományos hollywoodi színhelyén tartják 2022. március 27-én.

Eredetileg február 27-én rendezték volna, a változtatást nem indokolták meg.

Oscar-díj, különleges köntösben
Fotó: Pexels

Az akadémia a koronavírus-világjárvány miatt második alkalommal is lehetővé teszi, hogy a díjra jelölhetők legyenek az elsődlegesen mozis bemutatásra készített filmek, melyeket végül streamingszolgáltatók tűztek műsorukra.

Filmek tucatjai debütáltak – többek között – a Disney+, az HBO Max, a Netflix vagy az Amazon platformján az elmúlt 15 hónapban, amikor a pandémia megfékezése céljából a mozikat is be kellett zárni szerte a világon.

Idén a februárra tervezett Oscar-gálát április végére halasztották, és először tartották a Los Angeles belvárosában álló Union Station épületében.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Új magyar filmek, friss Oscar-díjas alkotások a művészmozikban

Egyes filmszínházak – köztük a budapesti Művész, Toldi és Kino Café Mozi – már most hétvégén nyitnak, amelyeket május 7-én az Uránia Nemzeti Filmszínház, és a szolnoki TiszapART mozi is követ. Rövidesen megnyílnak Miskolcon a Művészetek Háza és Szegeden a Belvárosi Mozi termei is, s május végéig várhatóan az ország art mozijainak mind az 56 moziterme újra várja a nézőit. A Cirko-Gejzír Filmszínház júniusban nyit, de május végén premier előtti filmek fesztiváljával jelentkezik, amelyet országszerte több art moziban is láthatnak majd a filmrajongók.

Miután pénteken elérte a négymilliót a beoltottak száma, május 1-jétől kinyithatnak a kulturális intézmények, köztük az art mozik is. A hétfői kormányrendeletben foglaltakat természetesen az art mozikban is betartják és ellenőrzik: a vetítéseket csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják, 18 év alattiak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel. A mozinyitás örömteli lehetősége mellett ez utóbbi rendelkezéssel kapcsolatban több mozivezető aggodalmát fejezte ki, hiszen kevéssé életszerű, hogy a tinédzserek szülői felügyelettel érkeznének a filmszínházakba vagy bármilyen kulturális eseményre. A védettségi igazolványokat a mozik munkatársai kötelesek ellenőrizni, a nézőtereken viszont már maszk nélkül mozizhat a közönség.

Tovább

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.