időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo

A Gyűrűk Ura világában játszódó animációs film készül

Forrás: MTI
2021.06.14. 13:54
A Gyűrűk Ura világában játszódó animációs film készül

A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek világára épülő egészestés animációs filmet készít az eredeti trilógiákat jegyző New Line Cinema, valamint a Warner Bros. Animation – számolt be a The Variety című filmes portál.

A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim története nagyjából 260 évvel a trilógia ideje előtt játszódik és a Helm-szurdok, valamint a vár névadója, Helm Hammerhand áll a középpontjában.

A filmet a legendás japán anime-rendező, Kamijama Kendzsi jegyzi. A forgatókönyvet Jeffrey Addiss és Will Matthews írja.

A készítők célja, hogy a film kapcsolódjon a J.R.R. Tolkien könyvei alapján, Peter Jackson által rendezett hat korábbi filmhez.

A történet nagyjából 260 évvel A Gyűrűk Ura-trilógia ideje előtt játszódik
Fotó: Flickr

Philippa Boyens, aki Oscar-díjat kapott A Gyűrűk Ura: A király visszatér című film forgatókönyvéért, tanácsadóként vesz részt a projektben.

Az animációs munkálatok már megkezdődtek a Sola Entertainmentnél és a szinkronhangok kiválasztása is zajlik.

Mindeközben az Amazon filmstúdió saját A Gyűrűk Ura-sorozatának forgatásai már folynak Új-Zélandon. A széria új történetszálakat dolgoz fel, amelyek A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetségét megelőző időkben játszódnak a képzeletbeli Középföldén.

A Gyűrűk Ura- és A hobbit-filmek több mint 5,8 milliárd dollár jegyárbevételt hoztak világszerte.

Ő fogja játszani a filmvásznon a világ leggyorsabb nőjét

Tiffany Haddish fogja játszani a filmvásznon a háromszoros olimpiai bajnok Florence Griffith-Joynert, a világ leggyorsabb nőjét.

A Csajtúra sztárja producerként is közreműködik az 1998-ban, mindössze 38 évesen, epilepsziás roham következtében meghalt rövidtávfutó életét bemutató filmben – írja a The Variety című filmes portál.

A projektet beharangozó közlemény szerint Haddish gyermekkorában hősként tekintett Joynerre.

Tovább...

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.