Denzel Washington fiával nyit a locarnói filmfesztivál

Ferdinando Cito Filomarino olasz rendező Beckett című thrillerének világpremierjével kezdődik augusztus 4-én a 74. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 06. 27. 22:08
Washington, John David
Cannes, 2018. május 15. John David Washington amerikai színész a BlacKkKlansman címû versenyfilmje bemutatójának alkalmából tartott fotózáson a 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2018. május 15-én. (MTI/EPA/Franck Robichon) Fotó: FRANCK ROBICHON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyitóestet a fesztivál központi helyszínén, a Piazza Grandén lévő szabadtéri moziban rendezik, amely pontosan 50 éve nyílt meg – közölték csütörtökön a szervezők.

Az olasz rendező több mint tíz év után tér vissza a locarnói filmfesztiválra, ahol 2010-ben bemutatta Diarchia című rövidfilmjét.

Beckett című thrillere egy amerikai turista történetét meséli el, aki egy görögországi nyaraláson egy borzasztó baleset után embervadászat célkeresztjébe kerül. A film főszerepét John David Washington alakítja.

John David Washington Fotó: MTI/EPA/Franck Robichon

Az augusztus 14-ig tartó fesztiválon John Landis amerikai rendező-forgatókönyvíró-színész kapja az Arany Leopárd életműdíjat augusztus 13-án. A rendező életműve előtt tisztelegve három alkotását le is vetítik a mustrán.

Az Arany Leopárd életműdíjat korábban Bernardo Bertolucci, Ken Loach, Jean-Luc Godard, Werner Herzog, Agnes Varda és John Waters is megkapta.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Franck Robichon

Julie Andrews életműdíjat kap az Amerikai Filmintézettől

Életműdíjával ismeri el a 85 éves Julie Andrews színészi és énekesi pályafutását az Amerikai Filmintézet (AFI).

A sztár tiszteletére november 11-én rendeznek gálát a Los Angeles-i Dolby Színházban. A díjátadót eredetileg 2020-ban akarták megtartani, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani.

Bob Gazzale, az AFI elnöke közleményében méltatta Julie Andrews pályafutását. Mint fogalmazott: a színésznő világszerte több generációnak okozott örömet játékával.

Az AFI 1973 óta adja át életműdíjait. Andrews a 48. díjazott. A korábbi díjazottak között szerepel Jane Fonda, Meryl Streep, Morgan Freeman, Clint Eastwood, George Clooney és Denzel Washington is.

A brit származású színésznő 1956-ban debütált a Broadwayn a My Fair Lady című musicallel. Az első Hollywoodi szerepét a Mary Poppins című Disney-musicalben játszotta 1965-ben. A címszerepért megkapta a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat is.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.