Zséda szabadon kísérletezett zenei téren

Nem volt benne megfelelési vágy – mesélte Zséda legújabb albumán hallható dalainkat születése kapcsán az M2 Petőfi TV-n, ahol azt is elárulta: milyen volt életében először szembesülni a színpadról egy stadionnyi emberrel – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 06. 06. 13:35
Zsda; Zsdenyi Adrienn
Budapest, 2018. március 21. Zséda, teljes nevén Zsédenyi Adrienn többszörös Fonogram- és EMeRTon-díjas énekesnõ a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban az egykori Cotton Club Singers vokálegyüttest idézték meg a meghívott vendégek. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Három évvel ezelőtt kezdte el készíteni Zséda az új lemezt, amelybe nagyon sok energiát fektetett. Ez az erő lendítette őt túl az elmúlt másfél év nehézségein, amely zenei téren egyfajta lazaságot is biztosított számára.

Szabadon lehetett kísérletezni, ha jól sikerült egy dal, akkor megtartottuk, ha nem, akkor más irányba mentünk el, és ez adott egyfajta szabadságot.

Olyan dalok születhettek, amelyek az életemet, zenei világomat is tovább vitték„ – mesélte az énekesnő az Én Vagyok Itt! műsorvezetőinek, Koltay Annának és Fodor Imrének.

Zséda
Fotó: MTVA/ Zih Zsolt

Zséda új lemeze dalait egy koncerten is megmutatja, de egy másik, nagyszabású produkció keretén belül is láthatják őt a nézők. Az énekesnő ugyanis – olyan sztárok társaságban, mint Szulák Andrea, Radics Gigi, Csonka András, Vastag Csaba, Heincz Gábor Biga vagy Király Viktor – a legnagyobb Hungária slágereket adja majd elő a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon egy látványos koncert show keretében. A felkérésre Zséda rögtön igent mondott, hiszen óriási hatással volt rá a Hungária együttes.

„A Cotton Club Singers tagjaként vokáloztam a zenekar Népstadionban rendezett koncertjén. Ekkor szembesültem életemben először egy ekkora tömeggel, az ottani miliő rendkívül nagy hatással volt rám” – mesélte a közmédia műsorában az énekesnő.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt

Nemzeti összetartozás napi emlékesttel nyit ma a Margitszigeti Színház

– Az elmúlt hónapok megtanítottak minket arra, hogy megbecsüljük a munkánkat, a művészeinket, a közönségünket – hangsúlyozta a Margitszigeti Színház évadnyitó sajtótájékoztatóján Bán Teodóra, a teátrum ügyvezető igazgatója, művészeti vezetője. Mint mondta, elsősorban szcenírozott előadásokat láthatunk az 1938-ban épült színházban, ám idén tágabbra nyitották a műfaji palettát, így mától egészen szeptember 20-áig opera-, balett-, musical- és táncelőadások, klasszikus és könnyűzenei koncertek szerepelnek a programban magyar és nemzetközi előadók fellépésével.

Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas magyar táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes vezetője kiemelte: megtisztelő, hogy ők kezdhetik az idei évadot a Magyar hősök, csaták és szerelmek című emlékesttel. – Csodálatos táncok vezetnek végig bennünket az emlékezetes történelmi eseményeken. Ráadásul a produkcióban Keresztes Ildikó, Varga Miklós, Vadkerti Imre, valamint a Bartók Táncegyüttes is színpadra lép ma este – tette hozzá.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.