Rengetegen látták a Budapesten forgatott szuperhősfilmet

Július 8-án mutatták be a magyar mozik a Budapesten forgatott Fekete Özvegy című Marvel-filmet, amelyre a premiert követő első héten 125 430 jegyet adtak el a hazai filmszínházakban – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 07. 17. 21:12
null
A kép illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legújabb Marvel-film iránti érdeklődés mértéke még jobban látszik, ha a filmre eladott 125 430 jegyet összevetjük a hazai mozik 292 060-as össznézőszámával: a Filmforgalmazók Egyesülete adatsora alapján ugyanis a múlt héten eladott mozijegyek több mint 40 százalékát a Fekete Özvegyre eladott belépők adták (a legnézettebb tíz film között ez az arány már megközelíti az 50 százalékot).

A kép illusztráció
Fotó: Pexels

A július 8. és 14. közötti hét második legnézettebb filmje a június 24-én bemutatott Halálos iramban 9. volt, 35 225 eladott jeggyel (a bemutatása óta eltelt 3 hétben eddig 143 233-an látták a filmet).

A hazai mozis sikerlista harmadik helyén a Szilaj: Zabolátlanok című, múlt csütörtökön bemutatott családi animáció áll: a premier hetében 21 993 jegyet adtak el rá.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Pexels

Különleges mozifesztivált rendeznek Gyálon

A magyar film története 1896-ban kezdődött. Ekkor készültek az első magyar mozgóképek a millenniumi ünnepségeken, és ekkor nyílt meg az első – az úri közönség által megvetéssel szemlélt és lenézett szórakozási forma –, s később a kávéházakban gyorsan népszerűvé lett mozi. Tíz évvel később már 270 filmszínház várta a közönséget csak Budapesten. Nyíltak a vidéki mozik, amelyek között az egyik legkülönlegesebb vállalkozás Lifka Sándoré, aki 1901-ben megépítette a nyolc vasúti vagonból álló „mutatványos” szerelvényét, amellyel a vajdasági településeken népszerűsítette 1902-től a XX. század forradalmi találmányát – áll az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.