Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Száz éve született művész tangói szólalnak meg a Várkert Bazárban + videó

Astor Piazzolla nevéhez fűződik többek között a tangó műfajának megújítása, és annak a modern klasszikus zene szintjére emelése.

Forrás: MTI2021. 07. 01. 15:25
Forrás: facebook.com/varkertbazar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A száz éve született Astor Piazzolla legnépszerűbb tangói, valamint a műfajban alkotó más zeneszerzők művei szólalnak meg pénteken a budapesti Várkert Bazárban.

A szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a zenei világ idén ünnepli Astor Piazzolla születésének századik évfordulóját, akinek nevéhez fűződik többek között a tangó műfajának megújítása, és annak a modern klasszikus zene szintjére emelése.

A pénteki koncerten nemcsak Piazzolla legnépszerűbb tangói, hanem a műfajban egykor, vagy épp a mai napig is alkotó zeneszerzők művei szólalnak meg Budai László táncművész koreográfiáival.

Az esten a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, a Volver La Vida együttes, Budai László és Pirity Andrea táncművész, valamint Pétery Melinda balettművész lép színpadra Thomas Herzog vezényletével. Az elhangzó zenékről és szerzőikről Becze Szilvia, a Bartók Rádió műsorvezetője mesél majd.

A koncert közönségének alkalma lesz összehasonlítani a Piazzolla által forradalmasított tango nuevót, azaz új tangót a korábbi korok olyan slágereivel, mint az Egy asszony illatából is ismerős Por una cabeza, Carlos Gardel szerzeménye.

Fotó: facebook.com/varkertbazar

Az est egyéb meglepetéseket is tartogat a spanyol zarzuelák és más egzotikus latin-amerikai dalok és táncok világából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.