Elhunyt Alan Lancaster, a Status Quo basszusgitárosa

Meghalt 72 évesen Alan Lancaster, a Status Quo angol rockzenekar alapítótagja, basszusgitárosa - írta a BBC hírportálja.

Forrás: MTI2021. 09. 27. 15:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az együttes számos dala lett világhírű a hatvanas, hetvenes években, köztük a Whatever You Want és a Rockin' All Over The World.

A zenész vasárnapi halálának hírét Simon Porter, a zenekar menedzsere erősítette meg.

"Alan szerves része volt a Status Quo hangzásának és hatalmas sikerének a hatvanas, hetvenes években" - írta közleményében Francis Rossi, a banda énekese.

Rossi és Lancaster sokféle néven játszottak együtt a hatvanas években, míg meg nem állapodtak a Status Quóban. A hivatalos slágerlista szerint négy albumuk lett listavezető az Egyesült Királyságban.

"Noha közismert, hogy az utóbbi években eltávolodtunk egymástól, mindig őrizni fogom az együtt töltött régi idők kedves emlékét" - állt az énekes közleményében.

Lancaster utoljára 2014-ben turnézott a zenekarral, a menedzser szerint már akkor sem volt jó az egészsége.

Borítókép: Flickr

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.