Jennifer Aniston visszautasította az Emmy-gála meghívását

A televíziózás legrangosabb díjainak átadását kis létszámú közönség részvételével, egy kültéri sátorban rendezik meg vasárnap Los Angelesben a pandémia újabb hulláma miatt. Az elemzők a jelölések alapján A korona és a Ted Lasso streamingprodukciók győzelmét várják.

Forrás: MTI2021. 09. 18. 12:24
ANISTON, Jennifer
Beverly Hills, 2020. janur 6. Jennifer Aniston amerikai sznszn a Hollywoodban akkreditlt klfldi jsgrk szvetsgnek (HFPA) venknti glja, a Golden Globe-djak 77. tadnnepsgn a kaliforniai Beverly Hillsben 2020. janur 5-n. MTI/EPA/Nina Prommer Fotó: Nina Prommer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvény biztonsági előírásai miatt a megszokott sztárparádé jóval visszafogottabb lesz, számos híresség, köztük Jennifer Aniston is azzal hárította el a maghívást, hogy félti az egészségét. A korona szereplőgárdája is várhatóan Londonból jelentkezik be a ceremóniára.

Maury McIntyre, az amerikai televíziós akadémia elnöke elmondta, hogy a rendezvény helyszínén mintegy ötszáz fős közönség foglal majd helyet, de sokan még ezt is túlzásnak tartják, és inkább online szeretnének csatlakozni, holott a pandémia előtt a díjátadó négyezres közönség előtt zajlott.

A tavalyi Emmy-gálát a koronavírus-járvány miatt virtuálisan rendezték meg, a hírességek otthonukból, kertekből, szállodai szobákból jelentkeztek be.

A pandémia alatt nagyot robbant a televíziózás: az otthon ragadt emberek a streamingszolgáltatók sorozataival töltötték az időt. Az év nagy nyertese lehet a brit uralkodóházról szóló A korona című drámasorozat és a Ted Lasso című szívmelengető vígjátékszéria. A sportkomédiában egy amerikai edző próbál felhozni egy brit futballcsapatot. Az Apple TV streamingszolgáltatásán látható Ted Lasso húsz Emmy-jelölést gyűjtött, a legjobb vígjátéksorozat díját is elnyerheti. Az új évadjában Károly herceg és Diana hercegnő boldogtalan házasságával foglalkozó, 24 díjra esélyes A korona a Netflixnek jelenthet fontos mérföldkövet.

Elemzők szerint ha A korona és a Ted Lasso elnyeri a legjobb drámai, valamint vígjátéksorozat díját, az a streamingszolgáltatások diadalát jelzi majd a televíziózás fölött.

A korona a legjobb drámai sorozat Emmy-díjáért a The Mandalorian, a Bridgerton család, A fiúk, A szolgálólány meséje, a Póz, a Lovecraft Country és a Rólunk szól című szériákkal küzd. Közülük egyedül az utóbbi készült egy vezető tévécsatornánál, az NBC-nél.

A vígjátéksorozatok kategóriájában a Ted Lasso mellett a Feketék fehéren, a Cobra Kai, Pen15, az Emily Párizsban, a Hacks, A légikísérő vagy A Kominsky-módszer viheti el az Emmyt.

A streamingszolgáltatók a limitált epizódszámú sorozatok mezőnyében szintén túlsúlyban vannak: a Tönkretehetlek (HBO/BBC) és az Easttowni rejtélyek (HBO) mellett A vezércsel (Netflix), a WandaVízió (Disney+) és a The Underground Railroad (Amazon Prime Video) is esélyes a díjra.

A gálán, melynek házigazdája Cedric Antonio Kyles (művésznevén Cedric, a szórakoztató) lesz, mások mellett Angela Bassett, Michael Douglas, Dolly Parton és Awkwafina is díjat ad át.

A tavalyi virtuális ceremónián az HBO minisorozata, a Watchmen 11 díjat söpört be a drámai mezőnyben, a vígjátéksorozatok között pedig a Schitt’s Creek című kanadai szituációs komédia szerzett tíz díjat.

Borítókép: Jennifer Aniston a Golden Globe-díjak 77. átadóünnepségén a kaliforniai Beverly Hillsben 2020. január 5-én (MTI/EPA/Nina Prommer)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.