Jótékonysági aukciót szerveznek Pelé-relikviákból

A háromszáz műtárgyból és ikonikus emléktárgyból álló gyűjteményt maga a legendás játékot ajánlotta fel.

Forrás: MTI2021. 09. 15. 12:29
Santos, 2012. november 13. 2012. prilis 14-n kszlt kp Edson Arantes do Nascimento, kzismert nevn Pel egykori legends brazil labdargrl a brazliai Santosban. A Folha do Sao Paulo cm napilap egy magt megnevezni nem kvn forrsra hivatkozva azt rta, hogy a 72 esztends Pel cspcsont-mtten esett t 2012. november 13-n. (MTI/EPA/Sebastiao Moreira) Fotó: SEBASTIAO MOREIRA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A javarészt a háromszoros világbajnokhoz kötődő, csaknem háromszáz műtárgyból és ikonikus emléktárgyból álló gyűjteményt maga Pelé ajánlotta fel – írta az Insidethegames.biz. 

A kalapács alá kerülő különlegességek között van az egykori zseniális játékos bronzból készült, 18 karátos arannyal bevont lábszobra, amelyet az ő megrendelésére alkotott meg egy olasz szobrász.

 Az elárverezendő tételek között aláírt mezek és fotók sorakoznak. Utóbbiak egyike azt a jelenetet örökíti meg, amikor Pelé a levegőbe ugrik az 1970-es világbajnokság döntőjében, ahol Brazília 4-1-re legyőzte Olaszországot, s a klasszis csatár harmadszor is vb-aranyérmes lett.

A jótékonysági aukcióból befolyt pénz, amelyet a pandémia legszegényebb áldozatainak javára használnak fel, a Pelé Alapítvány számlájára kerül. Brazília a koronavírus-világjárvány egyik legsúlyosabban érintett országa az eddigi 21 millió megbetegedéssel és 587 ezer halálesettel.

A nyolcvanéves Pelét másfél hete daganatos megbetegedéssel operálták meg egy Sao Pauló-i kórházban, jelenleg lábadozik. Lánya elmondása szerint nincsenek fájdalmai, a közérzete és a hangulata is jó.

Borítókép: MTI/EPA/Sebastiao Moreira

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.