időjárás 16°C Vilhelmina 2021. September 19.
logo

Jótékonysági aukciót szerveznek Pelé-relikviákból

Forrás: MTI
2021.09.15. 12:29 2021.09.15. 13:08
Jótékonysági aukciót szerveznek Pelé-relikviákból

A javarészt a háromszoros világbajnokhoz kötődő, csaknem háromszáz műtárgyból és ikonikus emléktárgyból álló gyűjteményt maga Pelé ajánlotta fel – írta az Insidethegames.biz. 

A kalapács alá kerülő különlegességek között van az egykori zseniális játékos bronzból készült, 18 karátos arannyal bevont lábszobra, amelyet az ő megrendelésére alkotott meg egy olasz szobrász.

 Az elárverezendő tételek között aláírt mezek és fotók sorakoznak. Utóbbiak egyike azt a jelenetet örökíti meg, amikor Pelé a levegőbe ugrik az 1970-es világbajnokság döntőjében, ahol Brazília 4-1-re legyőzte Olaszországot, s a klasszis csatár harmadszor is vb-aranyérmes lett.

A jótékonysági aukcióból befolyt pénz, amelyet a pandémia legszegényebb áldozatainak javára használnak fel, a Pelé Alapítvány számlájára kerül. Brazília a koronavírus-világjárvány egyik legsúlyosabban érintett országa az eddigi 21 millió megbetegedéssel és 587 ezer halálesettel.

A nyolcvanéves Pelét másfél hete daganatos megbetegedéssel operálták meg egy Sao Pauló-i kórházban, jelenleg lábadozik. Lánya elmondása szerint nincsenek fájdalmai, a közérzete és a hangulata is jó.

Borítókép: MTI/EPA/Sebastiao Moreira