Halállal végződő forgatások – nem Alec Baldwiné az egyedüli eset

Tragikus baleset történt csütörtökön Alec Baldwin amerikai színész westernfilmjének forgatása közben. Baldwin egy, a forgatáson használt kellékfegyverrel lőtt és eltalált két embert. A 42 éves Halyna Hutchins operatőr a helyszínen meghalt, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.

Forrás: hirado.hu2021. 10. 23. 8:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tragikus eset nem egyedi, több híres, és kevésbé ismert színész vagy stábtag vesztette már életét munka közben, melyeknek története a hollywoodi horrorfilmekét idézi.

Brandon Lee hasonlóképp lelte halálát, édesapja, Bruce Lee is forgatás közben hunyt el

1993-ban Bruce Lee fia, a szintén harcművész-filmsztár Brandon Lee A holló című filmjének forgatásán lelte halálát. Vaktöltény helyett éles lövedékkel lőttek rá. A színészt eszméletlen állapotban szállították kórházba, ahol a hat órás életmentő műtét ellenére már nem lehetett segíteni rajta. Bruce Lee, a Halálos játszma forgatása után nem érezte jól magát, ezért gyógyszert vett be, ám soha többé nem ébredt fel. Matthew Polly életrajzíró legújabb feljegyzései szerint a harcművész-filmsztár a túlhajszolt életmód, az állandó éjszakai forgatások következtében nagyon legyengült, és ez vezethetett a július 20-án bekövetkezett tragédiához is, amikor az egész napos forgatás után a forróságban Lee hőgutát kapott és meghalt.

Jon-Erik Hexum magát lőtte fejbe

1984-ben Jon-Erik Hexum szenvedett végzetes balesetet, amikor egy kellékpisztollyal lőtte agyon magát a Cover Up című sorozat forgatásán orosz-rulettet játszva. A fegyverben ugyan vaktöltény volt, de olyan közelről lőtte halántékába, hogy emiatt az behatolt a koponyájába. Az összetört csontok belső vérzést okoztak az agyába. Bár megműtötték, a baleset után hat nappal az orvosok agyhalottnak nyilvánították a színészt.

Embereket fejezett le egy elszabadult propeller

A Homályzóna című 1983-as film forgatása közben történt meg talán minden idők legszörnyűbb forgatási balesete. Vic Morrow és két gyerekszínész> a forgatókönyv szerint egy helikopter elől menekült. A jelenet felvétele közben a pilóta azonban elvesztette uralmát a gép felett, és lezuhant. Az elszabaduló propeller Vicet és a nagyobbik lányt lefejezte. A másik gyermeket a roncs súlya nyomta agyon.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Borítókép: Brandon Lee (forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.