időjárás -3°C Fábián, Sebestyén 2022. January 20.
logo

Halállal végződő forgatások – nem Alec Baldwiné az egyedüli eset

Forrás: hirado.hu
2021.10.23. 08:40 2021.10.24. 12:27
Halállal végződő forgatások – nem Alec Baldwiné az egyedüli eset

Tragikus baleset történt csütörtökön Alec Baldwin amerikai színész westernfilmjének forgatása közben. Baldwin egy, a forgatáson használt kellékfegyverrel lőtt és eltalált két embert. A 42 éves Halyna Hutchins operatőr a helyszínen meghalt, a 48 éves Joel Souza rendezőt pedig kórházba kellett szállítani.

A tragikus eset nem egyedi, több híres, és kevésbé ismert színész vagy stábtag vesztette már életét munka közben, melyeknek története a hollywoodi horrorfilmekét idézi.

Brandon Lee hasonlóképp lelte halálát, édesapja, Bruce Lee is forgatás közben hunyt el

1993-ban Bruce Lee fia, a szintén harcművész-filmsztár Brandon Lee A holló című filmjének forgatásán lelte halálát. Vaktöltény helyett éles lövedékkel lőttek rá. A színészt eszméletlen állapotban szállították kórházba, ahol a hat órás életmentő műtét ellenére már nem lehetett segíteni rajta. Bruce Lee, a Halálos játszma forgatása után nem érezte jól magát, ezért gyógyszert vett be, ám soha többé nem ébredt fel. Matthew Polly életrajzíró legújabb feljegyzései szerint a harcművész-filmsztár a túlhajszolt életmód, az állandó éjszakai forgatások következtében nagyon legyengült, és ez vezethetett a július 20-án bekövetkezett tragédiához is, amikor az egész napos forgatás után a forróságban Lee hőgutát kapott és meghalt.

Jon-Erik Hexum magát lőtte fejbe

1984-ben Jon-Erik Hexum szenvedett végzetes balesetet, amikor egy kellékpisztollyal lőtte agyon magát a Cover Up című sorozat forgatásán orosz-rulettet játszva. A fegyverben ugyan vaktöltény volt, de olyan közelről lőtte halántékába, hogy emiatt az behatolt a koponyájába. Az összetört csontok belső vérzést okoztak az agyába. Bár megműtötték, a baleset után hat nappal az orvosok agyhalottnak nyilvánították a színészt.

Embereket fejezett le egy elszabadult propeller

A Homályzóna című 1983-as film forgatása közben történt meg talán minden idők legszörnyűbb forgatási balesete. Vic Morrow és két gyerekszínész> a forgatókönyv szerint egy helikopter elől menekült. A jelenet felvétele közben a pilóta azonban elvesztette uralmát a gép felett, és lezuhant. Az elszabaduló propeller Vicet és a nagyobbik lányt lefejezte. A másik gyermeket a roncs súlya nyomta agyon.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Borítókép: Brandon Lee (forrás: Flickr)