20 éves az első Harry Potter-film: különleges műsorral, megemlékezésekkel és tortával ünnepel a stáb

Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint is szerepel a többi Harry Potter-színésszel együtt a J. K. Rowling regényeiből forgatott nagy sikerű filmsorozat első epizódjának 20. évfordulójára készülő televíziós műsorban.

Forrás: MTI2021. 11. 17. 10:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Warner Bros keddi közleménye szerint a január 1-jén debütáló Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba) című műsorban

a nyolc filmben Hagridet alakító Robbie Coltrane, a Draco Malfoyt játszó Tom Felton, továbbá Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange) és Gary Oldman (Sirius Black) is látható majd a több epizódot rendező Chris Columbusszal együtt.

A Harry Potter-különszámot az HBO Max steramingplatformon láthatják a nézők.

A műsorban bemutatják, ahogy a szereplők visszatérnek a forgatás helyszínére, a Roxfort varázslóképző színfalai közé, ahova a főszereplő, Harry Potter (Daniel Radcliffe) először érkezett meg a 2001. novemberében bemutatott első filmben.

A Harry Potter-filmekre világszerte összesen 7,8 milliárd dollárért (2520 ezer milliárd forint) váltottak jegyet a nézők.

A Warner Bros több megemlékezést is tervez a 20. évforduló alkalmából.

Ezek között Helen Mirren lesz a házigazdája egy televíziós kvízjátéknak, amelyet Potter-rajongóknak szánnak. A műsorban több színész is megjelenik majd a szereposztásból, emellett a produkció olyan híres rajongói is feltűnnek, mint Pete Davidson amerikai humorista, író, producer és Jay Leno humorista, tévés műsorvezető.

Az évfordulót gigantikus tortával köszöntötte a watfordi Leavsdenben található Warner Bros stúdió, ahol a Harry Potter-filmek nagy részét forgatták. Az édesség a Roxfort varázslóiskola arányosan kicsinyített mása: 183 centiméter széles, 152 centiméter magas, súlya 100 kilogramm. Az elkészítése mintegy 320 órát vett igénybe, az alapanyagok vegánbarátok. A tortát egy helyi jótékonysági szervezetnek, a One Visionnek adományozták, amely az éhezés ellen küzd. Az alkotás Michelle Wibowo művész, tortaszobrász műve.

Borítókép: A Harry Potter és a Bölcsek Köve filmzenéjének borítója (Fotó: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.