Ed Sheeran is fellép a budapesti MTV EMA gálán

Ed Sheeran, az Imagine Dragons, Yungblud, Griff és a Girl in Red is fellép az idei MTV EMA gálán, amelyet november 14-én rendeznek a Budapest Sportarénában.

Forrás: MTI2021. 11. 05. 10:10
Ed Sheeran: Kritik an seiner 'Game of Thrones'-Gesangseinlage
'Songwriter' photocall at the Berlin International Film Festival. Featuring: Ed Sheeran Where: Berlin, Germany, Germany When: 23 Feb 2018 Credit: Scoop/ACE PICTURES/INSTARimages/Cover Images Fotó: ACE PICTURES
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményt az MTV csatornáin mintegy 180 országban közvetítik a magyar fővárosból. A korábban bejelentett fellépők között szerepel Maluma, a Maneskin, Kim Petras, a OneRepublic pedig a gála előtt egy nappal, november 13-án ad koncertet a Hősök terén - olvasható a szervezők által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

Mint írták, a Grammy-díjas brit világsztár, Ed Sheeran idén öt jelölést kapott az MTV EMA-ra, köztük a legjobb előadó és a legjobb pop előadó kategóriában. Sheeran 2015-ben házigazdája és egyik fellépője volt a milánói MTV EMA-nak, de előtte, a 2014-es glasgow-i show-n is énekelt.

Napjaink egyik legsikeresebb amerikai alternatív rockcsapata, a Las Vegas-i Imagine Dragons a rapper J.I.D.-vel közös számát, az Enemy-t adja elő a Budapest Sportarénában. Az Imagine Dragons-t a legjobb rock előadó és a legjobb együttes kategóriában jelölték idén. Szintén ott lesz a showműsorban a több hangszeren játszó brit énekes-dalszerző Yungblud, akitől legújabb kislemezét, a Fleabag-et hallhatja a közönség. Az előadó a legjobb alternatív kategória egyik jelöltje.

Színpadra lép továbbá egy feltörekvő előadó, a szintén brit Griff, akit idén két kategóriában jelöltek az MTV EMA-ra, valamint az indie pop norvég csillaga, a Girl in Red, amely a Serotonin című slágert fogja előadni. A csapat, amely eddig 1,6 milliárd streamelésnél jár, két kategóriában található a jelöltek listáján.

Borítkép: Ed Sheeran (Forrás: Reuters)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.