Tom Hanks nem kért az űrutazásból

A színész Jeff Bezos ajánlatát utasította vissza, ezzel nemet mondva a New Shephard űrhajó 11 perces útjára az űrben — olvasható a Híradó.hu cikkében.

Forrás: HIRADO.HU2021. 11. 05. 18:55
HANKS, Tom
West Hollywood, 2021. november 3. Tom Hanks amerikai sznsz a Finch cm filmje bemutatjn a kaliforniai West Hollywoodban 2021. november 2-n. A posztapokaliptikus kalandfilmet az argentin szrmazs angol Miguel Sapochnik rendezte. MTI/AP/Invision/Richard Shotwell Fotó: Richard Shotwell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tom Hanksból, aki az Apollo–13-ban már bizonyította rátermettségét, a való életben is asztronauta válhatott volna, ha elfogadja Jeff Bezos felajánlását, és a New Shephard űrhajón kilöveti magát egy 11 perces útra az űrbe.

Hanks Jimmy Kimmel show-műsorában vallotta be, hogy Willam Shatner előtt ő volt az A listás sztár, akit megutaztatott volna űrhajóján Bezos, majd viccesen hozzátette, hogy mivel fizetnie kellett volna érte, így inkább elutasította a vissza nem térő alkalmat.

Azt, mondta, hogy az árát nem állja. Tudod, Jimmy az legalább 28 millió dollár lenne, és igen, jól keresek, tényleg jól, de... ennyit nem fizetek érte!

Tom űrutazásáról azonban így sem maradt le a világ, mivel egy gyors szimulációt el is játszott Kimmelnek, szerinte valahogy így zajlott volna esetében a kiruccanás:

Bezos űripari vállalata, a Blue Origin turistáknak kínálja az űrutazás élményét. A cég közlése szerint már csaknem százmillió dollárért (31 milliárd forint) adtak el jegyeket a fizető ügyfeleknek.

Október közepén William Shatner kanadai színész a Blue Origin űripari cég New Shepard nevű űrhajójával azonban vállalta a kilövést, így a Star Trek-sorozat 90 éves Kirk kapitánya lett a legidősebb ember, akit valaha is fellőttek az űrbe.

„Tombolnak bennem az érzések. Erre az élményre a világon mindenkinek szüksége lenne. Alattad a vadító kékség, az élet, feletted már csak a végtelen feketeség terül el. Egyszerűen hihetetlen volt. Egy szempillantás alatt magad mögött hagyod a Földet, és csak a sötétség marad. Egy pillanatra elgondolkodtam, hogy talán a halál is hasonló lehet. Egy másodperc alatt elsötétül a világ, megszűnik a fény. Felfoghatatlan és hátborzongató”

– ámuldozott földet érése után a színészlegenda.

A mintegy 18 méter magas, teljesen automata New Shephard űrhajót a texasi Van Horntól 30 kilométerre lévő kilövőállomásról indították útnak négytagú legénységgel. A repülés alig több mint 11 percig tartott, az utasokkal teli kapszula ejtőernyők segítségével tért vissza a texasi sivatagba.

Borítókép: Tom Hanks amerikai színész a Finch című filmje bemutatóján a kaliforniai West Hollywoodban 2021. november 2-án (Fotó: MTI/AP/Invision/Richard Shotwell)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.