Gyász: megrendülten jelentette be a színház, hogy meghalt a népszerű magyar színész

Életének 86. évében hunyt el Tóth Tamás erdélyi színész, az Állami Színház volt igazgatója – közölte a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a Facebookon.

Forrás: Ripost.hu2022. 02. 10. 13:11
Forrás: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színész 1936-ban született Kolozsváron. Több mint négy évtizedig tartott színészi pályafutása – hosszú évekig alig volt nap, hogy ne lett volna színpadon. 1958-ban kezdődött a marosvásárhelyi Székely Színház „aranycsapatában” színészi karrierje, majd rövid időn belül a társulat egyik vezető színésze lett. 1969–1970 között az Állami Színház igazgatója volt. Emlékezetes alakításai között tartják számon Pjotrja szerepét a Sötétség hatalmából, Döbrögit, Petur bánt, Bolyai Antalt, az Igazgatót a Légy jó mindhaláligból, a Domingo atyát a Don Carlosból, Préda Mátét az Énekes madárból, Peachumot a Koldusoperából – írja a Ripost.hu.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közössége emléke előtt kegyelettel hajt fejet, és ezúton fejezi ki őszinte részvétét a gyászoló családnak

– fogalmazott a színház a posztban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.