Mától újra a magyar mozikban az ötvenéves A Keresztapa

Fél évszázada mutatták be minden idők legnagyobb gengszterfilmjét, A Keresztapát. Az évforduló alkalmából Francis Ford Coppola digitálisan felújított filmklasszikusa világszerte visszatér a mozikba néhány vetítésre. Magyarországon csak a Cinema MOM-ban lesz műsoron, február 10-től egy hétig – olvasható az Origó cikkében.

Forrás: ORIGO2022. 02. 10. 11:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezett alvilág számos nagyszerű filmnek szolgált kiindulópontjaként, ám a Marlon Brando és Al Pacino főszereplésével készült A Keresztapa vitathatatlanul a legmeghatározóbb mind közül. Francis Ford Coppola 1972-ben – Magyarországon tíz évvel később, 1982-ben – bemutatott, családregény, dráma és gengszterfilm között hidat képező filmjével nem csupán egy izgalmas történetet vitt vászonra:

moziját a cselekmény közegének, a második világháború utáni New York-i maffiaháborúk korrajzának ábrázolása is kiemelkedővé teszi.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Képernyőkép (Fotó: YouTube)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.