Rengeteg kábítószert találtak Carrie Fisher szervezetében

A decemberben elhunyt színésznőnél a vizsgálat kokain, heroin, morfium és ecstasy nyomaira bukkant.

MN
2017. 06. 19. 17:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Los Angeles megyei halottkém vizsgálata szerint a december 27-én elhunyt Carrie Fisher halála előtt több különféle kábítószert fogyasztott. Testében kokain, heroin, morfium, kodein és ecstasy nyomait mutatták ki. Múlt hét pénteken a hatóságok még csak annyit közöltek, hogy a Csillagok háborúja Leia hercegnőjeként világhírűvé vált színésznő halálát alvási apnoe (alvásfüggő légzészavar) és „más tényezők” kombinációja okozhatta.

Az újabb vizsgálatok már egyértelműen meghatározták a más tényezőket, ám a szakemberek egyelőre nem tudják, hogy mennyi kábítószert vett magához a színésznő, így abban sem biztosak, hogy ezek közrejátszhattak-e a halálában. 

Carrie Fisher 2016 végén Londonban forgatott egy tévésorozatot. A felvételek után barátaival, köztük Salman Rushdie íróval vacsorázott, majd december 23-án elindult haza, Los Angelesbe. A repülőgépen rosszul lett, elvesztette az eszméletét, és soha többet nem tért magához, helyi idő szerint december 27-én reggel elhunyt. Édesanyja, Debbie Reynolds másnap – miközben fia házában éppen Carrie Fisher temetéséről intézkedtek – agyvérzést kapott, és a kórházban meghalt.

Amint a boncolásról szóló első hírek napvilágot láttak, és felmerült, hogy drogot találtak a színésznő szervezetében, lánya, Billie Lourd közleményt tett közzé a People magazinban. Mint írta, anyja egész életében küzdött a kábítószerekkel és a mentális betegségekkel, végül ezekbe halt bele.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.