időjárás 3°C Balázs 2023. február 3.
logo

Tenerifén képviseli választóit

Pilhál György
2019.07.26. 05:59

Jókat szokott nyilatkozni Tóbiás József szocialista országgyűlési képviselő, expártelnök és éhségmenetelő. (Legveretesebb szózatára máig emlékszem: a 2014-es önkormányzati voksolás előtt egy sajtótájékoztatón ezt mondta: „Ez a választás az emberekről fog szólni.” Ez nagyon megfogott.)

Ezúttal is jókat mondott az őt kérdezgető Blikk-riporternek. A kolléga arról érdeklődött, miért költözött el családostul az innen 3800 kilométerre fekvő Kanári-szigetekre (konkrétan Tenerifére). Nem macerás az Atlanti-óceán mellől bejárni a Kossuth térre? Tóbiás elmagyarázta, gyermekének légúti problémái miatt kellett odaköltözniük; az orvos javasolta, hogy válasszanak valami jó helyet, ahol tiszta a levegő. (Gondolom, latolgatták, a Szabadság-hegyre vagy Mátraházára menjenek-e, végül a Kanári-szigetek mellett döntöttek.)

Szerencsére nincs gond a munkájával (az 1,38 millió forintos képviselői állással) sem, nyugtatta meg Józsink a riportert, a fontos eseményekre, szavazásokra haza szokott jönni. (Gondolom, ha újabb éhségmenetet szerveznek, arra is hazaugrik.) Mellesleg Teneriféről is kiváló rálátása van mindenre. Főleg a festői óceánra…

A család kinti mindennapjairól Tóbiás felesége, Rába Tímea, az egykori szépségkirálynő szokott tudósítani közösségi oldalán. Tőle tudjuk, hogy Tenerife egy álom, ahol sosincs tél, örökké süt a nap, egész évben lehet fürödni. Remekül érzik magukat, sokat vannak az óceánparton, pálmafák alatt. A helyiek kedvesek, vidámak, szeretik a külföldieket. (Nyilván Józsit is.)

Reméljük, a gyermek állapota is javul, igaz, erről nem találtam bejegyzést a fürdőnaplóban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.