Soproni ász

Az erős mezőny dacára felzárkózni látszik a Momentum legirritálóbb figurái közé Soproni Tamás terézvárosi polgármester – bár sokak szerint eleve tagja volt az élbolynak.

2019. 12. 18. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az erős mezőny dacára felzárkózni látszik a Momentum legirritálóbb figurái közé Soproni Tamás terézvárosi polgármester – bár sokak szerint eleve tagja volt az élbolynak. Ami biztos, újabban a bicepszét feszegeti az anyaszomorító ifjú. Minap például nemes egyszerűséggel megtagadta a területhasználati engedélyt a Mi Hazánk Mozgalomtól, amely egy kettős keresztet kívánt felállítani a Nyugati tér Terézvároshoz tartozó részén, emberünk azonban a terület karácsonyi „foglaltsága és megnövekedett használata” miatt nemet mondott. Az indoklást később közösségi oldalán úgy pontosította: nem hajlandó a kormánypárt kegyeit kereső kispályás náciknak reklámfelületet biztosítani. A náci elnevezés a folytatásban is sűrűn előfordul: „Azt akarják láttatni, hogy most, hogy Budapestet a progresszívebb erők irányítják, elszabadult a szélsőjobboldal, és kijöhetnek a nácik az utcára. (…) Amíg én vagyok a polgármester, a VI. kerületben nem fogja magát egy náci szellemiségű párt vallási jelképek mögé bújva reklámozni.”

Kicsivel odébb a megizmosodott polgármester egyenesen kisnyilasnak nevezi Novák Elődék pártját. (Jön is a kommentriposzt: „Te vinnyogsz, Apró-nyilas”?) Egy riporteri kérdésre – Ezek után minek minősítené pártja választási szövetségesét, a zsidózásban sztahanovista Jobbikot? – az addig karakánt alakító Soproni a pofonba beleszaladó ember ijedtségével csak annyit tudott nyöszörögni, hogy ő nem fog együttműködni nácikkal.

Egy kommentelő plasztikus körmondatba sűrítette a padlót fogó polgármester kálváriáját: „Olyan szép ívet húzva zuhant bele arccal a saját hazugságlatrinájába ez a Soproni, hogy öröm volt olvasni”. Lájkoltam.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.