Világvége

Nyelvezetéből ítélve alighanem Gyurcsány Ferenc rendezte sajtó alá azt a tegnapi DK-kiáltványt, amelynek olvastán jeges rémület keríthette hatalmába a magyar lakosság hülyíthető felét.

2020. 01. 16. 5:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyelvezetéből ítélve alighanem Gyurcsány Ferenc rendezte sajtó alá azt a tegnapi DK-kiáltványt, amelynek olvastán jeges rémület keríthette hatalmába a magyar lakosság hülyíthető felét. „A decemberben elszabadult infláció hatalmas drágulásokat eredményezett. Az üzemanyagárak is elszabadultak. […] Olyan hétköznapi dolgok számítanak ma már luxusnak, mint egy szimpla tankolás” – így kezdődik a veretes szózat (megjegyzem, épp tegnap csökkentek az üzemanyagárak). – „Mi, európai magyarok szégyennek tartjuk, hogy a kormány alkalmatlansága ilyen kiszolgáltatott helyzetbe sodorta magyar családok százezreit, hogy az elszabaduló árak miatt hónapról hónapra éljenek, miközben Európa más országai fénysebességgel húznak el Magyarország mellett.”

Nem idézek többet a szemináriumi anyagból, a folytatás is tömény ajvékolás: az alkalmatlan Orbán-kormány felélte a nemzet utolsó tartalékait, itt a világvége, mi lesz velünk, Európa segíts! stb. (Gondolom, a szerző az írás előtt beemelt néhány indító snapszot. Talán dúdolgatott is közben: „Lásd, lásd, lásd, már lásd, / A sorsod az elpusztulás! / Az országnak harmada éhengebed,/ Az éhség, a szenny marja fel testedet, / Éhhalálra ítélt ez a rend.”)

Darabig gondolkodtam, kezdjek én most itt egy tételes felsorolást a mai magyar valóságról, a zsúfolt bevásárlóközpontokról, a csurig telt szállodákról, a gyarapodó autópálya-hálózatról, egyebekről? Frászt. Elemezze a kiáltványt az, aki épp a Holdról jött. De főképp a szerző kezelőorvosa, gyógyszerésze.

Robog a Gyurcsány-párt propagandavonata. (Mögötte Gréczy kézihajtányon.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.