Vidám demokraták

Meg-megszakítva a konzultációs ívek illegális begyűjtését, időnként közleményt ad ki a DK.

2020. 07. 17. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg-megszakítva a konzultációs ívek illegális begyűjtését, időnként közleményt ad ki a Demokratikus Koalíció, le ne maradjunk a gyülekezet épületes meglátásairól. Régi hagyomány ez arrafelé. Minap a buzgó Varga Zoltán honatya szerkesztette az esedékes szózatot. (Gondolom, a Gyurcsány házaspár nem ért rá: Klára asszonyt elszólították európai teendői, Láriferit pedig talán a feltöltődés kötötte le…) A demokratikus Varga, aki januárban a nagytermészetű Gréczy Zsolt helyére került a kispadról a parlamentbe, sokat szerepel mostanában: nemrég Müller Cecília országos tiszti főorvos asszonyt kóstolgatta, korábban Kásler Miklós tárcavezetőn keresett fogást – mindkétszer feltörölték vele a virtuális szorítót.

Hősünket valószínűleg a revansvágy is tüzelhette, nagyon igyekezett szegény, de csak még jobban belegabalyodott előre megtervezett szellemeskedésébe, végül mindösszesen a demagógia jött át a szövegből. Azzal állt elő a boldogtalan, mennyire tarthatatlan az az állapot, hogy miközben tömegrendezvényeket, koncerteket és fesztiválokat egész nyáron nem lehet megtartani a járvány miatt, bezzeg a futballmeccseket és a sportrendezvényeket engedélyezi a kabinet. Hallatlan! Mindjárt fel is szólította a kormányt, hozza nyilvánosságra az állítólagos szakembereinek véleményét, ami alapján meghozta ezt a felháborító döntést. „Az egész sportvilág hálás volna a tudományos áttörésért, miszerint a koronavírust nemcsak a távolságtartás és a maszkok állítják meg, hanem – most jön a frappáns rész! – a »ki a jobb« és az »álléé, álléé« rigmusok skandálása, valamint a Nélküled című dal eléneklése is.” Ez volt a „poén”. Rég derültünk ekkorát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.