Újabb Vác-vicc

Száműzik a fia, lánya megnevezéseket Vác hivatali szóhasználatából, mostantól a nemsemleges gyermeke kifejezést kell alkalmazni.

2020. 09. 28. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Száműzik a fia, lánya megnevezéseket Vác hivatali szóhasználatából, mostantól a nemsemleges gyermeke kifejezést kell alkalmazni az önkormányzati újság anyakönyvi híreiben. Hogy miért rendelkezett így a városvezetés, nem tudni, mindenesetre a baloldali Matkovich Ilona polgármester eddigi munkásságát átfutva nincs okunk különösebben meglepődni. Esztendeje, amikor a liberális asszonyka átvette hivatalát, legelőször is emelésekbe fogott. Elsőre a saját fizetését emelte meg, majd a közterheket: ötven százalékkal a kereskedők építményadóját, harminccal az ipari vállalatokét. Emellett tervbe vette a reklámadó bevezetését, miközben a járványra hivatkozva több városi alkalmazott bérét egyszerűen „lenullázta”. Részleteket nem tudunk, Ilona asszony ugyanis az önkormányzat munkavállalóinak városvezetői engedélyhez kötötte a nyilvános véleménynyilvánítást – még közösségi posztjukat is láttamoztatniuk kell, ha váci ügyekről írnak…

Az egész attól igazán érdekes, merthogy hősnőnk hajdan újságíróként kereste kenyerét – a Magyar Narancs és a Népszabadság hasábjain addig ostorozta a hatalmi önkényt, míg maga is beleszeretett. Hírlapírói munkássága során elkötelezett támogatójává lett a genderideológiának, volt, hogy cikkével egy melegregényt népszerűsített. (Nem véletlen, hogy polgármesterré választásakor az elsők között a DebrecenPride LMBTQ-szervezet gratulált neki.) Innen nézve egyáltalán nem meglepő, hogy a provokatív asszonyka hivatala most ezzel a nemsemleges ökörséggel állt elő – majd megszokja az új rendet a nemzeti hagyományaira büszke, ezeréves püspöki székhely közönsége, ha belegenderedik is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.