Nagy rá a mellény

Nincs kibékülve a kormány adóemelési stopjával Niedermüller Péter.

2020. 12. 05. 6:58
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs kibékülve a kormány adóemelési stopjával Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s frontembere, be is jelentette a minap: fütyül a tekintetes kabinetre, ő bizony meg fogja emelni a VII. kerületiek építmény- és települési adóját, de meg ám, vele ne szórakozzon Orbán Viktor. A kormány a veszélyhelyzetet kihasználva próbálja lenullázni az önkormányzatok anyagi lehetőségeit.

Polgármester úr vagy nagyon bátor, vagy nagyon buta. (Esetleg mindkettő.) Mindenesetre problémás ember, ahogyan azt számos korábbi beszólása is igazolja. Kijelentései rendre mély nyomokat hagynak bennünk, rémisztő képződményt alkotó fehér, keresztény, heteroszexuális emberekben. Hősünk (aki egyébként hajdan a Humboldt Egyetemen tanított, míg – tartozásait hátrahagyva – ott nem hagyta a katedrát) a legutóbbi országgyűlési választások előtt például arról beszélt, hogy a DK kormányra kerülését követően minden migránst befogad majd. Az jön hozzánk, aki csak akar. Miért is ne, elvégre nem jelentenek semmi veszélyt, érkezésük egyfajta egzotikus kaland.

Az biztos, hogy Niedermüller főnöke, Gyurcsány Ferenc elégedett a munkásságával. – Péter egy kitűnő demokrata, akit a Jóisten is polgármesternek teremtett – mondta egy ízben Ferenc főpásztor, s hangja az alkalomhoz illőn remegett, tekintetét jámbor áhítat lengte be. – Akik úgy gondolják, hogy Péter testvér eltévedt, imádkozzanak érette, segítsék visszatérni a nyájhoz. […] Amit ő gondol, az nagyon rendben van.

Hát nem tudom, hogy most ez a dacos adóemelési terv rendben van-e… Egy kommentelő szerint a befuccsolt önkormányzati bitcoinbányászat miatt zakkanhatott meg a fővájár. Más úgy látja, csak a mellény nagy rá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.