Lóláb

Pénteken este ismét az ATV Egyenes beszéd című műsorában láthattuk Kálmán Olgát.

2021. 01. 11. 5:59
null
Fotó: Katona_Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken este ismét az ATV Egyenes beszéd című műsorában láthattuk Kálmán Olgát. Pontosabban: egy Kálmán Olgát láthattunk, de már nem azt a régi kihallgatótisztet – egy egészen másikat. Egy sápadt, ritmusából kibillent asszonykát láthattunk – immár a Gyurcsány-párt elnökségi tagját –, aki erőnek erejével a magabiztos interjúalanyt próbálta alakítani. Ráadásul ezúttal nem a stúdióasztal szokott oldalán ült, hanem szemközt. Most őt kérdezték – igaz, ettől nem kellett begyulladnia, a volt kolléga szép szervilisen alákérdezett, neki mindösszesen panaszkodnia kellett.

Nem dramatizálom, Olga asszony azért ment be a tévébe, hogy visszavágjon Menczer Tamás külügyi államtitkárnak, aki nemrég leleplezte az ő egyik kapitális füllentését. Ellenérvek híján ezt a visszavágást úgy próbálta kivitelezni, hogy „nem jutott eszébe” az államtitkár neve és tisztsége. „A volt sportriporter, a volt futballista, a külügyminisztérium kicsodája? Micsodája…? Menczer Tamás, igen. Tehát a volt állami tv sportriportere, így jutott eszembe csak, most államtitkár”

– ekképp alakította Olgánk a szenilist.

Ilyen erővel persze mi is mondhatnánk róla, hogy az az izé, hazudós nő, aki két éve egy riporter kérdésére – igaz-e, hogy politikusnak áll? – azt válaszolta: „Én újságíró vagyok, a politika pedig a túloldal. Miért mennék át? Én biztos nem fognék ilyen politikai vállalkozásba.” Vagy jöhetnénk azzal is, hogy ő volt az a kíméletlen műsorvezető, aki Láriferivel valahogy mindig kivételt tett, őt a bomlott embereket megillető nyájassággal kérdezgette (ami részben érthető). Hogy is hívják…? Ja, Kálmán Olga.

Szóval erősen kilógott a lóláb. Bicegett az egyenes beszéd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.