SZFE: ráadás-komédiák

Az elbukott csatában megfáradt színészharcosok felújított erzsébetvárosi épületbe költözhetnek Niedermüllernek köszönhetően.

2021. 02. 15. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utóélete is van ám az SZFE-harcosok több hónapon át tartó szigszalagos rendezvénysorozatának. Alighogy levonultak a terepről a dackorszakos színészjelöltek, a csatatérnek otthont adó VIII. kerületi polgármester azzal állt elő: vonja vissza az önkormányzat az SZFE modellváltását levezénylő Szarka Gábor Józsefvárosi Becsületkereszt-kitüntetését. Pikó András szerint a kancellár érdemtelenné vált a címre. Még fel sem ocsúdtunk a tenyérbemászó ötlet hallatán, máris jött a következő hír: az elbukott csatában megfáradt, visszavonuló színészharcosok hamarosan egy zeneiskolának szánt, frissen felújított erzsébetvárosi épületbe költözhetnek az ottani DK-s polgármester, Niedermüller Péter közbenjárására.

Az már csak hab a tortán, hogy minap meg a vigasztalhatatlan Fullajtár Andrea panaszait olvashattuk a Hírklikk hasábjain. A Katona József Színház Jászai-díjas művésze egyebek mellett azon háborgott, hogy piszok kormánypártiak videót készítettek a hallgatók kollégiumi szobái­ról, sőt azt „jogsértő módon” közzé is tették. Felháborító. (Nem a szobákban látható kupleráj a felháborító, hanem hogy ezt bemutatták.) A művésznőt, aki egyébként színészosztályt is vezetett az egyetemen, erősen megviselte a nebulók elbukott szabadságharca. (Nyilván ez lehetett az oka, hogy az október 23-i ünnepségen a színész-tanárnőnek csak tabletről sikerült elnyöszörögnie a Nemzeti dalt.) – A szívemre vettem az egészet, végül januárban felmondtam – meséli a portálnak. – Ki merem jelenteni, a mögöttünk hagyott idő példaértékű volt.

Konkrétabban riasztópélda-értékű.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.